Martina (28): Rodiče žijí v padesáti letech jako staří důchodci. Jak je probudit?

9 komentářů

Dasa63
28. března • 14:46

No, fakt ideální dcerunka! Ještě aby mě prudili vlastní děti a říkali mi, jak mám žít, to by mi fakt chybělo. Máma nepracuje, jen sedí a čumí do počítače, jo? Já jsem zvědavá, jak to čumění do počítače půjde v 55 té pitomé holce! Občas mám pocit, že už to čumění do počítače nedám a budu muset jít dělat něco jednoduššího, protože ono se to fakt ve 30 jeví jako že se nic neděje, ale po 50 začíná být každodenní práce hororem :-) Rozhodně bych nechtěla, aby mě po příchodu z toho nicnedělání v práci ještě někdo buzeroval, kam mám vyrazit na tah.

šiška
26. března • 16:47

Bóže to je zase článek. Dcera ať je ráda že se rodiče nehádají,neperou,nerozvádí,nejsou upoutáni na lůžko a jsou tím svým způsobem spokojený! Je to jejich život. Dcera by měla být navýsost spokojená a ne šťouralka.

amish
26. března • 13:03

To je tedy hloupá dcerunka: vůbec netuší, jaká je to práce udržovat dům. Místo, aby byla spokojená, že jsou rodiče spokojení, prudí. Možná by si měla pořídit nějaký opravdový život a opravdové starosti, aby nechala rodiče žít :-)

Barbina10
25. března • 20:42

Mladá je normálně blbá,na domku nedělala,teď je pryč a práce kolem domu je pořád,vetší plochy na uklízení, zahrada.Ať je ráda, že to je tak ,jak to je a rodiče jsou spokojení, každý přece nemusí být stále někde pryč.Až by přijela a rodiče,nebo hlavně matka měla jiný program a šla si tvrdě za svým , moc by se jí to nelíbilo.Pak by si mohla sama nakoupit,uvařit,upéct a pít sama kafe. Docela bych jí to jeden víkend přála-aby přijela a rodiče fuč. Husa.

Durga
25. března • 20:09

Naprosto souhlasím s Elionor. Je mi 72, manželovi 70. Bydlíme v paneláku. Děti jsme neměli právě moc brzy. Dcera má děvčátko ve 4. třídě a kluka ve školce. Sama ještě dálkově studuje a teď dělá diplomku. Takže na mně zůstalo sehnat jí literaturu - především proto, že jsem původním povolání knihovnice a také proto, že dcera moc volného času nemá. Aby se mohla učit, bereme si na víkedy děti k sobě a hned máme co dělat.
Syn i dcera měli taky jednu dobu tendenci "organizovat" nám život. Zejména syn. Vyřešila jsem to dost jednoduše. Začala jsem dělat totéž. Když se poprvé ozval, slyšel ode mne jen: Tobě se to nelíbí? Mně taky ne. Výsledkem byla oboustranná domluva. Když něco potřebujeme, řekneme si to, ale nebudeme vnudovat svoje rady. Oboustranně.

Mata69
25. března • 19:08

11.4.2013

Mata69
25. března • 19:08

11.4.2013

Mata69
25. března • 18:47

On už tu ten článek, jak je zvykem, nedávno byl. Docela mě rozškrtla hláška slečny, že máma nemůže být z práce unavená, protože celý den sedí a kouká do počítače. Jednu bych jí flákla, spratek jeden. Maminka určitě v té práci nesleduje filmy,dcerunka by se divila jak taková práce unaví. A vůbec jí nedochází, že rodiče opravdu mohou být unavení, je jim přes padesát, i když se člověk starý necítí, prostě je dřív a více unaven. A ten nápad, že by jim hodila na krk vnouče, to je fakt perla. Mám pocit, že by potřebovala zaměstnat dcerka, aby neměla čas plánovat a určovat život svým rodičům.

Elynor
25. března • 18:22

Tak za prvé - brácha má pravdu, nepruď. Za druhé - starat se o dům musí pořád. Dům se sám neuklidí, a o zahradu je taky potřeba vyvíjet nějakou péči, takže rodiče zcela určitě po práci jenom nesedí a nekoukají na televizi. Za třetí - no to víš, oni jsou rádi, že vás vychovali, a že teď mají trošku klidu, když jste s bratrem z domu, a ty jim pověsíš na krk vnouče? Dítě, o které navíc sama moc nestojíš? No to teda hodně štěstí :-) Za čtvrté - proč probůh se vždycky najde někdo takovej chytrej, jako tahle slečna, co ví všechno nejlíp, a hlavně to, jak by podle jejího mínění měli žít ostatní? Svého si hleděti, pravím, to je základní věc. Nebo by měla být. Kdyby rodiče vykládali jí, co ona má nebo nemá dělat, kam má chodit a posílali ji na jógu, to by zajisté bylo plno řečí, že je už dospělá a že jí nemají mluvit do života :-)

Doporučujeme

Články odjinud