MARTINA (44): Manžel mě nečekaně opustil, nechal rodinu bez prostředků

SandraN
27. března • 7:52

Ano, Elynor, souhlasit jen můžu...jak s prvním, tak s tímto příspěvkem. Někde se stala chyba, která se nabalovala. Stálo mu za to odejít. Na druhou stranu, i když si musí teď sám platit bydlení, do rodiny dává daleko míň, než dřív, takže až překlene nějaké to meziobdobí, bude na tom daleko lépe. Ano, paní vydělala v tom, že jí zůstal byt, zatím, poněvadž po rozvodu by ho z něj asi měla vyplatit, že na pána nemusí prát, vařit mu atd, ovšem na péči o čtyři děti zůstala úplně sama s puncem opuštěné manželky a těch peněz se jí dostává od manžela mnohem méně. Těžko říct, kdo na tom vlastně vydělal. Zřejmě tedy ten, kdo o tuhle situaci usiloval. Vyhovuje to jemu, k placení těch peněz ho musela přimět. S tím zřejmě nepočítal. Jsou i manželé, kteří se od své bývalé nechali vyplatit a toho kroku jako rozvodu potom k stáru litovali, i když to byl jejich nápad, poněvadž jestliže se rozvedou po čtyřicítce, to jim je ještě hej, ale v důchodu si to pak idealizují, jak si krásně žili, vzpomínají, jak měla žena uklizeno a uvařeno, protože žena je v tom důchodu už krásně zvyklá, že kolem nikoho neskáče, svoje si obstará, a užívá si klidu a volna. Netvrdím, že úplně každá, ale pokud si svoje poplatí, nemá důvod ani ke zvýšení své životní úrovně si někoho hledat. Jsou s tím spojeny jen a jen problémy. Zda spolu bydlet a v tom případě kde, co k tomu budou mít dospělé děti, jak se změní oběma sestěhováním život, atd. Pokud tohle čte tedy ta naše možná i paní, která dneska byla opuštěna a zůstala s dětmi sama, můžu říct, že jí je líp, než kdyby byla bez dětí, neboť sama není, sám je ten, kdo od nich odešel, a že jak ty děti budou odcházet z domova, ona na tom bude líp a líp, bude už starší, unavená a bude jí vyhovovat, že se dítě zastaví jen občas, aby zase pomohlo ono jí. Čehož se k stáru tatínek, který od nich odešel, nikdy nedočká. Ty děti ho vymažou stejně, jako on vymazal je.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud