MARTINA (57): Dcera je biomatka, tak nesmím vnoučata rozmazlovat

moonwalker
27. září • 2:25

Já myslím, že matka s vlastní dcerou by se snad měly umět domluvit? Kompromis je rozhodně klíčem k spokojenosti obou stran. Taky se mi nezdají dceřiny požadavky až tak extrémní, ale babičku samozřejmě chápu. Nejspíš je podobně tvrdohlavá jako dcera a chce si to dělat po svém...
Moje maminka na mě taky zírala s naprostým nepochopením, když jsem na ni vybalila látkové plínky - prý to ona kdyby nemusela, tak by se s tím neotravovala, za totáče jí někdo přivezl balík Pampersek ze západního Německa a ten si cenila a šetřila, jak to jen šlo. I přesto však dokonce mojí malé ty látkové plínky nakonec dávala - naučila se, jak na to - protože dnes už jsou to mnohem vymakanější systémy než kdysi. Když byla u nás, tak skoro pořád a dokonce i když třeba hlídala dcerku u sebe doma, tak i tam, ačkoliv jednorázové plíny tam pro ni měla (ale používala pouze na noc). Opravdu jsem ocenila její snahu.
To že malou v létě rozmazluje zmrzlinou ze supermarketu jí nevyčítám, byť já dělám doma taky tu domácí, z tvarohu a ovoce, ale občas se může i něco průmyslového. Prostě mamka je prima babička, taky něco dělá podle mě a něco podle svého (což dcera ve 4 letech naprosto chápe a ví, že u babičky se prostě občas smí něco, co doma ne, že u babičky je televize a doma ne, to ale neznamená, že by na ni směla zírat 2 hodiny v kuse...) a všichni jsme spokojení.Domluvte se. Dokážete se domluvit se snachou, tak to přece musí jít s dcerou (a nebuďte na dceru přísnější než na snachu - to některé babičky dělají, že prostě nechtějí být ty protivné tchýně a tak se u snachy extrémně snaží a u vlastní dcery ne, ale rozhodně vás neobviňuju, že to tak děláte, jen se nad tím třeba zamyslete).
Zhodnoťte si, co z dceřiných požadavků je pro vás snesitelné (a co dokážete dodržovat) a co ne. Udělejte si nějaký žebříček, z něčeho ustupte a dělejte to podle dcery (třeba nenechat vnoučata dívat na televizi a zabavit je něčím jiným, když u vás bývají omezený čas, by neměl být problém) a u něčeho jiného vysvětlete, že to prostě takhle dělat chcete (třeba ta zmrzlina?) a zda by přecejen dcera v tomto nemohla slevit. Určitě to nějak půjde dohodnout.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud