Masážní váleček na obličej: Jaké výhody vám poskytne face roller?

Masážní váleček na obličej: Jaké výhody vám poskytne face roller?

Stává se vám, že se probudíte s oteklým a unaveným obličejem? Nebo vás trápí akné, rozšířené póry či přibývající vrásky? Tyto a mnoho dalších problémů vám může pomoct odstranit masážní váleček. O co jde?

Co to je?

Masážní váleček neboli face roller je tradiční čínský nástroj krásy, který už v 17. století používaly čínské císařovny. Od té doby se tyto rollery z minerálních kamenů používají v tradiční čínské medicíně a zbavují tělo pomocí masáže a stimulace akupresurních bodů špatné životní energie.

Pokračování 2 / 5

Jak se používá?

Větší váleček je určen pro větší plochy, jako jsou čelo nebo tváře, menší zase na oblast kolem očí, nosu a pusy. Válečkem přejíždějte vždy nejméně třikrát po stejném místě a postupně promasírujte celý obličej. Pohyby je nejlepší provádět směrem nahoru a ven, pouze na krku je směřujte dolů, abyste rozproudila lymfu.

Pokračování 3 / 5

Na co slouží?

Masážní váleček má pro pleť mnoho benefitů. Tak například zlepšuje elasticitu pleti a vyhlazuje ji, zmírňuje kruhy pod očima, eliminuje otoky očí, vyhlazuje a pomáhá předcházet vzniku vrásek. Také zmírňuje začervenání pleti i vznik druhé brady. Dokáže rozproudit lymfu a detoxikuje pleť, umožní krémům proniknout do hloubky pleti, zlepšuje vzhled akné a uvolňuje napjaté obličejové svaly.

Pokračování 4 / 5

Jaký materiál vybrat?

Rollery se většinou vyrábějí z minerálních kamenů, jako jsou jadeit, růženín nebo ametyst. Jaké mají účinky? Jadeit poslouží k vyhlazování vrásek a ke stahování pórů díky tomu, že zůstává chladný i po kontaktu s pokožkou. Při používání jadeitového válečku pomáháte pleti s detoxikací a očistou pleti. Růženín má zase schopnost omlazovat pleť a je vhodný pro všechny typy pleti, obzvlášť pokud trpíte na akné a záněty. Ametyst pro změnu uvolňuje napětí obličejových svalů, detoxikuje pleť a bojuje proti podráždění a vráskám.

Pokračování 5 / 5

Pár tipů navíc

Kameny jsou samy o sobě na dotek chladné, pokud je ale dáte před použitím na chvíli do mrazáku, splní svoji funkci ještě lépe a otoků se zbavíte snadněji. Nahřátým válečkem zase lépe zapracujete krémy do pokožky. Zkuste také roller použít spolu s látkovou maskou. Jakmile ji budete mít na obličeji, přejíždějte po ní rollerem, čímž zvýšíte její účinek. Nezapomeňte také po každém použití roller pečlivě omýt vodou a mýdlem, abyste ho zbavila nežádoucích bakterií.

Doporučujeme

Články odjinud