Máslo, nebo margarín? Jaké tuky kupovat a kolik konzumovat? Radí Petr Havlíček

3 komentáře

taffi
9. května • 22:50

Já mám ráda klasické máslo, nejraději Jihočeské a používám i Floru. Ta je teď u Alberta dlouhodobě ve slevě, tak ji používáme víc. Jen tak se solí, nebo do pomazánek.

Jaromir123
3. listopadu • 9:32

Pro. p. Havíčka: Kokosový tuk je tukem nejzdravější ! Nebudou jej používat výrobci cukrovinek, protože jeho cena je asi 500Kč / l. Mluví se tu o potřebě tuků - a kde tuk berou opice, krávy apod. v přírodě ? Kráva žere trávu a dává tuk do mléka ! A tady je věda v koncích !

Wahida
5. října • 23:53

Dlouhá léta jsem používala hlavně tuky rostlinného původu s pocitem, jak prospívám svému zdraví. Dnes ale raději uvařím na domácím sádle a na chleba namažu pravé máslo. Olej do salátu jen panenský olivový. Olej slunečnicový a řepkový používám jen málo. Myslím, že se má jíst z každého trochu. Žijeme v pásmu, kde jsou v zimě mrazy a podle toho se také třeba stravovat jako naši předkové. Prostě na másle si více pochutnám, než na tom umělém tuku.

Doporučujeme

Články odjinud