Máte soft skills neboli jemné dovednosti? Pouhé vzdělání a praxe už dnes nestačí!

3 komentáře

BBára
1. prosince • 23:17

Přesně tak, někde jsem četla, že lidi, kteří s vámi dělají pohovor, si v 90 % všimnou především řeči těla a toho, jak se hned na úvod předvedete, schopnosti jsou zdaleka až na bůhvíkolikátém místě. Je to dobře popsané v tom článku, co zmiňuješ :-) Jak vyjednávat při nástupu do práce - nacvičit si doma před zrcadlem, jak člověk mláuví, jak se tváří, jaký hýbe rukama apod. :-)

JTina
28. listopadu • 14:14

Přesně tak, je potřeba na sobě neustále makat, makat, makat. Nebrečet a makat! Když víc umím, jsem sebevědomější, znám svou cenu a umím se i řádně "prodat" na případném pohovoru. První dojem je první dojem, s tím nic nenaděláte.
V časopise Moje psychologie (to poslední číslo s Táňou Vilehlmovou na titulce) je hezký článek s tipy, jak vyjednávat při nástupu do práce. Vřele doporučuji přečíst, náhodou jsem teď byla účastna v práci jednoho výběrového řízení a z 10 kandidátů by si fakt 9 zasloužilo vědět trochu víc, než na pohovor přijdou.

BBára
24. listopadu • 21:25

Výborný článek! Informace se mi budou hodit. A myslím, že i každému člověku, který chce ve své profesi dosáhnout co nejvíce úspěchů.

Doporučujeme

Články odjinud