Matky dvojčat mají dvojnásobné riziko poporodní deprese

5 komentářů

Anonymizovaný
10. května • 22:14

Hezký večer, může mě prosím kontaktovat matka která porodila dvojčata. Já (24) a má přítelkyně(23) čekáme další rodinu, máme osmi letou dcerku ;) a dvojčata na cestě:) . Chápu možná si někteří s Vás řeknou Nezodpovědnost ale vidíme to jinak. Přítelkyně má tzv:Crohnovu chorobu (chronický zánět trávicí trubice) která vyžaduje přísnější stravování. No problém je v tom , že moje přítelkyně vůbec nejí! Ráno nesnídá ,oběd sní na rychlo v práci a doma taky nic moc. Když jdeme do obchodu koupí si bagetu a sladké pečivo prostě same věci které ji nedají žádné živiny. Právě je v 14 týdnů těhotenství, a já mám strach že se může něco stát buď teď a nebo přímo u porodu.Byla by schopná nějaká maminka se sejít a promluvit mockrát děkuji. Jakub/Kravaře u Opavy/+420776604550

Jak mám žít sama.
14. května • 0:32

Bez bratra. Padesát sedm let.

Jak mám žit sama. Be
14. května • 0:29

Jsem z dvojčat. Trpím. Já žiji. On ne. Proč já? Proč ne on? Nepřežil! Celým svým životem si nesu trauma. Všechny potřeby - životní věci - musím mít stále - dvakrát. Tolik roků si to trauma nesu sebou. Pro koho. ... Asi - "pro něho". Musím to tak mít, jen tak. Bratr nežije. ...
Znám léta i ten nedávný příklad: - Elvis Presley - doplatil svým tolik zkoušeným "přežitým životem" a dramatem onoho těžkého porodu - dvou sourozenců, kdy žil jen Elvis. Ne však dlouho. Drogy.

Jindřiška ŠKALOUDOVÁ
5. května • 19:05

Žena,která se skoro vůbec u dvojčat,či vícerčat nevyspí,depresemi trpí,pokud nemá pomoc v rodině,je to velice náročné Manžel musí rodinu zabezpečit finančně,babičky někdy nemůžou,takže ja to jen zas na té ženě.I když dnes jsou pleny na jedno použití,ale krmení a vstáváni v noci k vícerčatům trvá.Vím o čem mluvím,měli jsme je v rodině jak dvojčata,tak trojčata.Jsou oboje po umělém oplodnění,ale sestra i sestrenice jsou dnes rády,že to mají za sebou,Pomáhaly jsme všechny ženské v rodině.Jindřiška.

Jana.Z.
5. května • 14:51

Souhlasím s tímto tvrzením,pokud maminka nemá k dvojčatům na pomoc babičku,nemusí to zvládnout.K trojčatům dřív byla do rodiny na 8 hod denně sociálkou přidělaena pomocnice(zdravotní sestra)moje dcera ji před 11 lety měla.Samy bychom trojčátka nezvládly.Kdo nezkusí,nepochopí.Babička trojčat Jana Z.

Doporučujeme

Články odjinud