Mattel varuje před závadnou hračkou Polly Pocket Boutique

Mattel varuje před závadnou hračkou Polly Pocket Boutique

Stažení výrobku s názvem „Polly Pocket Boutique“, G8605, oznámila společnost Mattel Czech Republic (Matell). Oznámení se týká všech výrobků vyrobených před 1. dubnem 2005. Informují o tom Lidové noviny ze středy 29. listopadu.

Jak Matell dále uvádí, drobné magnetky uvnitř těchto výrobků mohou vypadávat. Děti je mohou spolknout, vdechnout nebo si je mohou vkládat do uší a nosu.

Přibližně tři tisíce kusů tohoto výrobku bylo prodáno v České republice, přičemž tyto výrobky byly na český trh dodávány v období od srpna 2005 do prosince 2005. Většina výrobků prodávaných na českém trhu byla vyrobena až po 1. dubnu 2005, nicméně Matell upřednostňuje stažení výrobku, aby se předešlo jakémukoliv riziku.

Zákazníci mohou kontaktovat Matell na telefonním čísle +420 234 656 082, aby si ověřili, zda je jejich výrobek bezpečný a případně se dohodli na výměně nebo vrácení výrobku. Rodiče by měli výrobek dětem okamžitě odebrat, pokud na základě telefonátu zjistí, že byl vyroben před 1. dubnem 2005.

Jak se podařilo zjistit, výrobek je některými prodejci stále nabízen k prodeji. Namátkou jsme zjistili například internetový server, kde je možno tento výrobek pomocí následujícího odkazu http://www.hracky-hry.cz/zbozi/polly-pocket-mattel-g8605 zakoupit.

autor: Jana

Doporučujeme

Články odjinud