Maxim Turbulenc svým dětem zakazují americké pohádky

Maxim Turbulenc svým dětem zakazují americké pohádky

Kyklop, Dan a Panča, představitelé hudební skupiny Maxim Turbulenc, která se těší zájmu především mladší generace, se snaží být svým dětem rodiči s vychovatelskými sklony. A tak jim v televizi vypínají americké pohádky.

"Na pohádky koukáme dodnes díky našim potomkům, ale vybíráme je velmi pečlivě. Štvou nás nesmyslné americké braky, které čiší samým násilím a kazí to dětem osobnost. Pohádky mají aspoň částečně vychovávat a ne v dětech probouzet agresivitu," prohlásil rezolutně zpěvák Kyklop, vlastním jménem Pavel Vohnout. "Jsou to jen povrchní hlouposti, které mají lidem vytahat z kapes peníze a nikdo se neptá, co to udělá s nastupující generací," rozčiluje se.

Nejvíc ho v amerických pohádkách uráží, jak se v nich hazarduje se smrtí, často v nebezpečně zjednodušeném pojetí. "Jde přitom o nedílnou součást života. Proto bychom se k pojmu smrt měli chovat s úctou a respektem a nebrat ji jako housky na krámě. S dětmi se určitě budu dívat na pohádky o princezně se zlatou hvězdou na čele nebo o včelích medvídcích, rozhodně vynecháme nějaké pikaču a jiné mozkové výplachy," konstatoval Kyklop, který s manželkou vychovává půlroční dvojčata Sandru a Nikolu, nejstarší dceři Ireně je už devatenáct let.

Ani ostatní členové skupiny nejsou jako taťkové o nic pozadu. Panča má čtyřletého syna Péťu a Dan půlroční holčičku Patricii. I když je každý "Maxi" taťka vytížen svými ratolestmi jak se patří, přesto v těchto dnech stihnou vystupovat v Česku i na Slovensku na koncertech i firemních plesech. Od svého založení v roce 1994 vystupují ve stejném složení a přestože připouštějí, že si lezou občas na nervy, sólovou dráhu zcela vylučují.

"O změně složení kapely neuvažujeme. Jsme profíci a přes osobní problémy se umíme přenést. Možná se v budoucnu objeví samostatné projekty, ale jen tak pro radost a na okraj naší společné práce. My do ní dáváme každý ty nejlepší nápady a proto zatím nezbývá čas na nic jiného," tvrdí Kyklop. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud