Med pomůže proti zimní únavě a vyčerpanosti

Med pomůže proti zimní únavě a vyčerpanosti

Nejlepším lékem na zimní vyčerpanost a ztrátu energie je med. Pomáhá totiž organismu v mnoha ohledech. Lžíce medu obsahuje velké množství fruktózy a glukózy, které jsou přeměněny v játrech na glykogen.

Tento zásobní energetický sacharid je pak využit při fyzické námaze. Ale med zvyšuje také energii mozku a chrání tělo před infekcemi.

V zimě není lepšího povzbuzovače, než právě kvalitního medu. Lepší je med lesní, protože obsahuje ve srovnání s květovým medem více bílkovin, vitaminů a minerálů. Ovšem i kvalitní květový med má dost blahodárných účinků na lidský organismus.

Antičtí atleti si dávali med před olympiádou, protože pak dosahovali lepších výkonů a měli větší výdrž.

Kdo si dá lžíci medu před spaním, podpoří výrazně mozkové funkce. Fruktóza totiž zůstane v játrech připravena celou noc a zásobuje mozek během spánku energií. Ten se tak lépe regeneruje a druhý den lépe funguje.

Vyjma toho med zvyšuje imunitní systém a má antibakteriální a protivirové účinky. Podle několika studií dokonce ochrání otevřené rány před zlatým stafylokokem.

Med navíc podporuje dobré střevní bakterie, ale omezuje v množení ty špatné. Velmi vhodný je také pro osoby se syndromem dráždivých střev. Doporučuje se také při žaludečních vředech.


ČTĚTE TAKÉ:
Svatební šaty pro urozenou nevěstu!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud