Mějme úctu k seniorům, jsou to i naši rodiče

4 komentáře

momou
17. srpna • 8:02

dialog: To je krásný citát - mám ho napsaný v peněžence.

momou
17. srpna • 8:01

Úctu si musí člověk zasloužit, tu nedostane jen proto, že je starý. Když jsem byla těhotná jela jsem MHD na prohlídku a měla jsem s sebou svoji dcerku, které v té době bylo 14 měsíců (já byla na konci pátého měsíce). Nastoupila jsem do autobusu s golfáčema a taková babička vyskočila, že ať si hned sednu, že kdyby řidič prudce zabrzdil .... Odpověděla jsem jí, že je starší a to místo si zaslouží víc než já .... Babička se na mě "obořila" a já si sedla a z toho místa i v pohodě držela kočár - babička na další stanici vystoupila, ale stejně, byla o holi.
V jiný den po měsíci jsem jela opět na kontrolu a v tramvaji jsem potkala dědka, nepříjemnej, že prý mám uhnout (a jak asi když mám bříško) a že mu vadí kočár a co to jsem za matku, když tahám mimino tramvají. pak mě odstrčil od tyče, takže jsem se držela jen golfáčů.... Vedle mě se postavila babča (jiná) opět s hůlkou a prý pojďte si sednout. Sice jsem nešla, protože jsem měla už vystupovat, ale dědek hned vystartoval, porazil mě ani se neomluvil!!!! A babička? Byla úžasná - dědka vzala přes nohy hůlkou a vynadala mu před celou tramvají, že jak mají mít mladí úctu ke stáří, když on se chová mnohem hůř jak ti mladí.
V jiný den jsem zas potřebovala pomoct s golfáčema do tramvaje, a bohužel se všichni rozprchli, jediný, kdo mi chtěl pomoci byl takový malý dědeček o berlích - to aby si někdo nemyslel, že jsem zaujatá proti starým pánům.
Chápu, že mnoho lidí nese svoje stáří špatně a já asi nebudu jiná, ale chovat se hnusně fakt respekt a úctu nezaslouží.

dialog
17. srpna • 7:49

Stárnu...a jak si tak stárnu, více vidím i vnímám. Začíná se TO týkat tedy pomalu i mne, mých vrstevníků...a bude prý hůř.Nechci tu lkát nad ničím konkrétním...ale obecně, ti opravdu staříčci, ten život v dnešní společnosti vůůůůbec nemají jednoduchý.A tak vzpomenu na pana Wericha, který s nadsázkou říkával..."že i starý byl kdysi mladý blbec...",

šiška
16. srpna • 18:01

Ano, v Česku se veřejnost chová velmi negativně k důchodcům,jako by se stáří těch mladých netýkalo. Mají to také za pár, jako ty jejich předchůdci. Jeden vědecký pracovník veřejně řekl v televizi, že má velký komplex že je důchodce díky naší společnosti.Mladý to dávají s prominutím těm starým hodně sežrat.Jsou prostě vyčleněni ze společnosti.Jsi starý, tak nepřekážej!

Doporučujeme

Články odjinud