Mějte v koupelně uklizeno!

Mějte v koupelně uklizeno!

Určitě je praktické pořídit si do koupelny velké úložné prostory. Jenže jak, když na ně není místo?

Málokdo z nás má koupelnu takové rozlohy, aby nemusel řešit využití prostoru. Naštěstí i malá koupelna může ukrývat vše potřebné, aniž byste si připadali stísněně. Pojďte se podívat, jak na to!

Dbejte na praktické uspořádání

Každý prostor působí lepším dojmem, když je dobře uspořádaný a uklizený. A v malé koupelně to platí dvojnásob! Důležité je, abyste velikost a množství nábytku volili úměrně velikosti koupelny. Využijte i zdánlivě nepodstatné výklenky a poličky.

A největší pozornost si zaslouží především prostor u umyvadla. Abyste si nepřipadali jako v drogerii, je třeba uschovat kosmetiku a parfémy. Zároveň je ale jasné, že je chcete mít po ruce. Tento problém jednoduše vyřeší skříňka pod umyvadlo nebo skříňka nad umyvadlo.

Tip: Ať už se jedná o koupelnové skříňky pod umyvadlo nebo jakékoli jiné, je třeba aby v nich byl prostor rozčleněn. Můžete proto využít přehledné košíčky, úložné krabice s víkem či praktické organizéry.

Co se týče uspořádání samotných produktů, zkuste je roztřídit podle jednoduchého klíče, který vám bude vyhovovat: například sprchové gely přijdou na první poličku, krémy na ruce budou mít své místo na poličce druhé apod. Obecně platí, že to, co používáte nejčastěji by mělo být v dosahu.

Od podlahy ke stropu

Pokud před vámi stojí výzva v podobě řešení úložných prostor v malé koupelně, snažte se využít místo na maximum. A to až ke stropu. Už dávno neplatí, že byste měli skříně a police stavět jen do své vlastní výšky. Vysoké skříňky nebo obyčejné police vytvoří spoustu úložného prostoru pro předměty, které nepoužíváte denně. Naopak do výšky, kam dosáhnete, uschovejte to, co je pro vaše denní fungování nezbytné. Přístup k horním policím zajistí přenosná stolička.

obrazek2.png

Snadněji díky závěsným skříňkám

V koupelnách je vysoká vlhkost, což nábytku zrovna nesvědčí. Proto se při jeho výběru zaměřte pouze na nábytek vhodný do koupelny, který je odolnější vůči vlhkosti a vodě. Volte spíše skříně na nožičkách nebo rovnou ty závěsné. Údržba se rázem stane mnohem jednodušší, jelikož pod skříněmi budete moct pohodlně vytřít. Předejdete tak vzniku nepříjemných plísní.

Tip: Použitím závěsných skříněk pod umyvadlo zvětšíte prostor také opticky. Působí velmi odlehčeně, a přitom jsou velmi praktické.

Geniální řešení: posuvná dvířka

Otevírání dveří, ale i skříněk je něčím, co vám může v malých prostorách značně znepříjemňovat život. Jedním z řešení mohou být otevřené police – pokud však potřebujete umístit produkty, které snadno podléhají vlhkosti anebo zkrátka chcete mít vše nenápadně uklizené, bude pro vás skvělým řešením skříňka s posuvnými dveřmi. Stejně praktické jsou také skříňky s vyklápěcími dvířky.

obrazek3.png

A z estetického pohledu…?

Nechcete, aby harmonický design koupelny narušoval koš na prádlo či jiné pro vás nepříliš estetické prvky? Máte štěstí, dnes už se vyrábějí skříňky, jejichž součástí je výklopný prádelní koš. Nabízí tak komfortní řešení, co se týče špinavého prádla. Zároveň jsou konstruovány tak, aby maximálně využily místo a poskytly dostatek úložného prostoru – v horní části jsou většinou praktické police, například pro ukládání náhradních ručníků či hygienických potřeb.

A co s věrným pomocníkem – pračkou? Poohlédněte se po vestavěné skříňce na pračku. Nejen, že bude vše hezky uspořádané, ale na pohled i velmi vkusné.

Doporučujeme

Články odjinud