Mel Gibson: Snídával jsem šest piv

Mel Gibson: Snídával jsem šest piv

Mel Gibson nedávno přiznal, že míval ve svém životě období, kdy si ke snídani dopřával šest piv. Dnes již napravený alkoholik také prozradil, že s pitím přestal ihned, jakmile mu jeho žena Robyn (39) pohrozila, že ho opustí. "Opravdu jsem dokázal posnídat šest plechovek piva. Nyní už ale piji jen vodu," uvedl herec pro německý magazín Bella.

Sedmačtyřicetiletý Gibson uvedl, že jeho problémy s alkoholem začaly již začátkem osmdesátých let, kdy přestal zvládat nápor popularity.

"Byl jsem pod neuvěřitelným tlakem a alkohol mi připadal jako rozumné řešení, jak před vším utéct. Pomohla mi až Robyn, která mi pohrozila rozchodem, a také mne odvedla na léčení do skupiny Alcoholics Anonymous, kde už skončilo hodně mých hereckých kolegů. Od roku 1991 jsem čistý," tvrdí Gibson, který je s manželkou Robyn již třiadvacet let a mají spolu sedm dětí.

"Moje žena mi dodala hodně kuráže a prakticky tak dala znovu dohromady rozpadající se rodinu Gibsonů. Měla na mě velký vliv," vzpomíná Gibson, kterého jako první na problémy s alkoholem upozornila Tina Turnerová, s níž natáčel snímek Šílený Max.

"Tina se se mnou nepárala. Alkoholem jsem jí znepříjemňoval celé natáčení a jednoho dne se rozhodla si to se mnou vyřídit. Strčila mi do ruky moji fotku, na níž jsem vypadal jako opilý bezdomovec a tužkou na obočí mi na druhou stranu napsala, jestli chci zatraceně vypadat takhle celý život. Nějak jsem to nechápal. Trvalo mi dlouhou dobu, než mi došlo, co tím myslela," dodává hollywoodská hvězda. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud