Melatonin snižuje krevní tlak

3 komentáře

kikousek
16. července • 10:24

Melatonin je přírodní hormon regulující lidské biologické hodiny, kontroluje rytmus spánku a bdění. Pokud trpíte nespavostí může to být tím že ho máte nedostatek, není nic lehčího než si koupit třeba doplněk stravy.

OLIVER
3. února • 11:41

Ale kdepak, melatonin nevyvolává spavost, ten se tvoří v organismu ve spánku. A to za tmy. Naše biologické hodiny jsou nataženy na 25 hodin a korekce se děje podle denního světla, tak aby to fungovalo správně na těch 24 hodin. Pokud ponocuji, přechody pásem.... a celá řada civilizačních vymožeností, to vše vede k nabourávání produkce melatoninu, souřasně nabourání biologických hodin, což má pak dost závažné důsledky pro organismis, včetně např. toho vysokého tlaku. Ale to se ví už aspoň 10 nebo více let. Čálnky na toto téma jsem kdysi četl v nejrůznějších časopisech, npř. Vesmír.
Melatonin je spíše přirovnáván k léku prodlužující život. Já si však myslím, že daleko správnější cesta je tvorba vlastního melatoninu a to správnou životosprávou.

Prdus
3. února • 7:06

Dovolim si male shrnuti: melatonin ridi nase vnitrni hodiny. To znamena, ze kdyz ho mame v krvi tak spime. To znamena, ze bud vysokotlakokrevnici prospi zbytek zivota nebo si rozbouraji celou hormonalni rovnovahu a spat nebudou vubec :-( Muze byt zjimave zjistit vliv melatoninu na krevni tlak, ale cestu k zazracnemu leku tu prilis nevidim :-( Trosku min nadseni by serveru nekdy neskodilo :-)

Doporučujeme

Články odjinud