MENOPAUZA: Co byste měli vědět, než přijde?

9 komentářů

Barbina10
16. března • 21:42

Úplně nejdůležitější je si nic nezabírat,nepřemýšlet moc o všem a žít, hýbat se a brát to tak,jak to je. Nevyspala jsem se? No a co,tak třeba zítra- únavou a nebo dospím hodinku za den.O nic nejde. A hormony-tak to ani náhodou,přírodní doplňky jsou šidítka.Mohu za sebe poradit jedno pivo denně,jsou tam minerály, béčka, chmel.

šiška
5. března • 18:22

helza: ještě jednou díky za jakoukoliv radu! Zkusím mytí bez té pěny jelikož i u mě se hlásí klimakterium a začínám pozorovat nepříjemné změny.

helza
5. března • 13:36

šiška: No a o tom to je. Opravdu jen voda. Ony ty gely na intimní použití bývají obzvlášť dráždivé. Dokonce i takové ty pěny k ošetření ležáků, i když jsou zpočátku naprosto senzační, tak po delším používání začnou dráždit. A s bidetem máš pravdu. I můj muž ho používá a taky si hygienu bez něj nedovede představit nedovede představit. A ještě jedna rada ohledně termoregulace - spíš pro tebe do budoucna. Ranní sprcha střídavě horká a ledová je naprosto senzační. Já to začala kvůli otužování, mám problém s plícemi a nesmím se nachladit. Teď mi už vím, že to pomáhá i na bolavá záda a kdoví co ještě. A také to pomáhá s tou termoregulací.

šiška
5. března • 10:55

helza: moc děkuji za radu! Bidet používáme, dokonce i manžel, tomu to poradil Dr. po operaci konečníku aby se hned umyl po každé velké. Bidet je super neumím si to bez něj představit. Toaletní papír kupuji ten barevný a navoněný, mamce i sobě kupuji v drogerce gel vyloženě na intimní mytí pro ženy. Opláchnout se než vodou by mi přišlo nedostačující.

helza
4. března • 20:36

šiška: Maminky je mi líto, ale opravdu se nebojte. Jestli měla maminky tyto problémy až okolo 70. let, už nesouvisely s přechodem, ale s věkem. A možná i s tím, že nikdy nikam na vyšetření nechodila. Ano, je třeba si zdraví trochu hlídat, ve vyšším věku už nezapomínat na preventivní prohlídky a nevyhýbat se včasnému vyšetření....................................................................................................................................... K těm potížím s volízáním všelikým. Jako mladá jsem měla kolegini s podobnými problémy a té tehdy poradil lékař nepoužívat na intimní partie (nejlépe na nic) žádná mýdla, pouze čistou vodu. Měla jsem pak v určitém věku podobné problémy, (jsem alergik). Už nemám. Jednak mám doma bidet (a v každém bytě ve kterém jsme bydleli jsme si ho nechali instalovat) Po každém použití WC se na tedy něm umeju, ale jenom vodou, mýdlo nepoužívám. A navíc, musím si dávat veliký pozor na toalení papír. Nesmí být jemný (aby se necuckoval), nesmí být barevný a nesmí být navoněný. Například před operaci v nemocnici jsem večer myslela, že jsem dostala zánět močového měchýře. Krev, moč nic neprokázaly. Vyprosila jsem si takový superobyčejný šedý škaredý toaleťák, přestala používat ten krásný, co tam byl a rázem byl pokoj. Zkuste to mamince poradit.

mambule
4. března • 14:30

šiška: neděste se. Ještě jsem zapomněla napsat, že s přicházející menopauzou jsem se konečně!!! :-) zbavila akné a nabrala pár chybějících kg, takže pár let po padesatce jsem se poprvé v životě začala cítit jako skutečně atraktivní ženská a ne jako kost a kůže s pupinkama :-) (i když ty nedostatky byly důležité jen v mojí hlavě :-) )

šiška
4. března • 14:00

Vše je individuální, já se přechodu děsím! Jestli ho budu mít jako maje mamka která omdlívala, měla šílené návaly, byla uplakaná vše jí dojímalo, děsně se potila, točení hlavy, horko, zima a kila nahoru. Po celý život nebyla v nemocnici pouze porody ani na žádném jiném vyšetření tak před 70 doslova bydlela na gyndě jak často tam musela co měla za zdravot.problémy! Výtoky, pálení, svědění a jiné nechutnosti.

helza
4. března • 11:20

mambule: Já ti mám někdy dojem, že podobné články (i na jiná témata) jenom situaci zhoršují. Člověk si přečte článek a už vidí kde jaké symptomy na sobě a stresuje se. Jak píšeš. Táhne mi na 70, menzes nemám po hysterektomii už přes 20 let. Nějaké ty "návaly", tu horka, tu zimy byly, ale jinak prostě pracuje věk. A mnohé z toho (řekla bych že téměř vše) se dá zpomalit cvičením. Nemá cenu si přechodem lámat hlavi a bát se. Ono je totiž strašně fajn nemít už nikdy žádné starosti s vložkama, menstruací a neplánovaným otěhotněním.

mambule
4. března • 9:23

Zdůraznila bych - může být spojena. Ze všech vyjmenovaných příznaků jsem měla jen nepravidelnou menstruaci a poruchy termoregulace, jinak se žádná degradace organismu nekoná a až nastane, bude to prostě věkem a ne menopauzou :-) . Stav kostí mi ještě budou monitorovat. Zdraví mambule (57).

Doporučujeme

Články odjinud