Menu pro chalupáře: Pochutnejte si na hříbcích, rybách i sladkém koláči

29. 7. 2016
Menu pro chalupáře: Pochutnejte si na hříbcích, rybách i sladkém koláči
Ať už si suroviny na chalupářské pochoutky přinesete z lesa nebo z obchodu, víme, co vám bude chutnat. A nezapomeňte ani na koláč ke kávě!

Hříbky na cibulce s topinkou

4 porce příprava: 30 minut

500 g čerstvých hub (hříbky), 1 malá cibule, 50 g špeku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl a pepř, 4 krajíce chleba, olej na smažení

Houby očistětea nakrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Špek nakrájejte na kostičky, nasypte do pánve a opékejte, až pustí tuk. Pak přidejte cibulku a osmažte ji, až zesklovatí. Nakonec vsypte houby. Restujte je, až pustí vodu a pak ještě počkejte, až se voda vydusí a houby se začnou opékat. Dochuťte kmínem, pažitkou, solí a pepřem a odstavte. Krajíce chleba přepulte a opečte je na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Nechte je na papírovém ubrousku okapat. Pak na ně rozdělte houby. NÁŠ TIP: Chleba můžete jen lehce pokapaný olejem opéct na ohni nebo v troubě a mezitím si připravit houby.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Poněkud záludněji se planetární vládci dneska staví k manželským párům. Pokud se vás to týká, buďte maximálně ve střehu. Konfliktní Mars si umanul, že bude vesele přizvukovat…

Nejčtenější články

Články odjinud