Menu pro chalupáře: Pochutnejte si na hříbcích, rybách i sladkém koláči

29. 7. 2016
Menu pro chalupáře: Pochutnejte si na hříbcích, rybách i sladkém koláči
Ať už si suroviny na chalupářské pochoutky přinesete z lesa nebo z obchodu, víme, co vám bude chutnat. A nezapomeňte ani na koláč ke kávě!

Hříbky na cibulce s topinkou

4 porce příprava: 30 minut

500 g čerstvých hub (hříbky), 1 malá cibule, 50 g špeku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl a pepř, 4 krajíce chleba, olej na smažení

Houby očistětea nakrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Špek nakrájejte na kostičky, nasypte do pánve a opékejte, až pustí tuk. Pak přidejte cibulku a osmažte ji, až zesklovatí. Nakonec vsypte houby. Restujte je, až pustí vodu a pak ještě počkejte, až se voda vydusí a houby se začnou opékat. Dochuťte kmínem, pažitkou, solí a pepřem a odstavte. Krajíce chleba přepulte a opečte je na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Nechte je na papírovém ubrousku okapat. Pak na ně rozdělte houby. NÁŠ TIP: Chleba můžete jen lehce pokapaný olejem opéct na ohni nebo v troubě a mezitím si připravit houby.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ani ve středu nic Štíry nepřekvapí, možná tak jejich nadbytek energie. Měli by se soustředit nejen na pracovní úkoly, ale také na lásku. Zadaní budou ve vztahu překvapovat dárečkem a…

Nejčtenější články

Doporučujeme