Metronome Prague zveřejňuje line-up: Těšte se na Jamiroquai, Editors, Auroru nebo Zaz

Metronome Prague zveřejňuje line-up: Těšte se na Jamiroquai, Editors, Auroru nebo Zaz

Pražské Výstaviště ovládne od středy 21. června 2023, kdy se uskuteční zahajovací večer, do soboty 24. června šestý ročník Metronome Prague. Na co všechno se můžete na festivalu plném hudby těšit?

Letošní Metronome Prague nabídne více hudebního programu než doposud a otevírá se i novým hudebním žánrům. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři venkovní́ a tři vnitřní́ scény, 80 vystoupení a více než 300 účinkujících – suma sumárum přes 100 hodin té nejlepší muziky. Areál se ve čtvrtek otevře v 16 hodin, v pátek v 15.30 a sobotu ve 13 hodin.

Ve vnitřních prostorách Křižíkových pavilonů bude po skončení hlavních koncertů program pokračovat každý večer až do rána. Návštěvníci se mohou těšit na rozšířený nehudební program, který sjednocuje heslo “odvaha”, a dvě nové scény - RAP stage a stage BEATS FOR METRONOME POWERED BY EVROPA 2..

“Určitě se sluší poděkovat všem, kteří si společně s námi rezervují předposlední červnový magický hudební víkend. Vše se nám letos podařilo připravit s předstihem. Na webu tak zveřejňujeme celý program po scénách včetně časů jednotlivých koncertů, ať si mimopražští i pražští návštěvníci festivalu mohou naplánovat třeba i jednodenní či dvoudenní dovolenou, která se může hodit, abychom si to pořádně užili. Programem se prolíná několik dramaturgických směrů. Uspokojí jak příznivce kultovních hvězdných jmen, tak ty, kteří si rádi užijí novější jména. Pro letošní ročník jsme pak nově zařadili i rap a taneční muziku pro naše nejmladší publikum. Pokračujeme ve spolupráci s českými i slovenskými účinkujícími na takzvaných koncertních speciálech,” říká spoluorganizátor Metronome Prague David Gaydečka.

Detailní program Metronome Prague pomůže návštěvníkům naplánovat si jednotlivé festivalové dny tak, aby jim neutekl žádný oblíbený interpret nebo další zábavný program. Program po scénách s časy jednotlivých koncertů najdete na webu metronome.cz. Již první pohled na program signalizuje, že letošní Metronome bude neuvěřitelná jízda.

Jako první začíná vždy hrát TREE stage s nejnovějšími hudebními jmény, k níž se postupně přidávají stage další. Hlavní venkovní scény METRONOME a PARK představí největší festivalové hvězdy. Venkovní unikátní amfiteátr, scéna ČT FONTÁNA, nabídne každý den několik koncertních speciálů, které pořadatelé akce připravili společně s českými i slovenskými hudebníky.

Letos budou přes den a následně v noci k dispozici tři kryté scény. Hrát se bude na tradiční MOON STAGE i na dvou nových scénách. Ta první je připravená ve spolupráci s největším festivalem taneční hudby u nás, Beats for Love, a nese název BEATS FOR METRONOME POWERED BY EVROPA 2. Druhá otevírá program festivalu RAPU. Končit se na nich bude mezi třetí a pátou hodinou ranní.

A jak může vypadat den návštěvníků Metronome Prague? Například první festivalový den si mohou již od 16.30 hodin na Tree stage poslechnout české projekty ELLY, ISLAND MINT a NĚCO NĚCO. Na hlavních scénách si od 17.30 zaslouží pozornost česko-slovenský projekt MIDI LIDI & LACO LUČENIČ, který přehraje své úpravy skladeb z alb Mekyho Žbirky Nemoderný chalan, Chlapec z ulice a Zlomky poznania.

Diváky dále potěší koncerty zpěvaček AURORA, BIIG PIIG a AIKO. Absolutním vrcholem večera budou za setmění funkoví JAMIROQUAI, po kterých ve vnitřní Moon stage budou pokračovat MONKEY BUSINESS SPEXIAL s hosty ze skupiny J.A.R. a následně BRATŘI. Elektro a rapové scény ožijí po šesté hodině večer s DJ PRIEST a žít budou až do čtyř do rána, kdy se tady vystřídají jména jako PSH LIVE BAND, KELVYN COLT nebo DAVID PENN.

“Navštivte náš web Metronome a sestavte si program dle svého gusta!” vybízejí pořadatelé. Mezi jednotlivými hudebními sety mohou zájemci navštívit některou část doprovodného programu, který je koncipován pro všechny věkové kategorie. Čekat je budou živé podcasty, venkovní instalace, filmové produkce, speciální programy pro děti, divadla, workshopy a mnohé další. K největším tahákům bude patřit unikátní realizace ikonického Vetřelce umělce H. R. Gigera, kterou připravila ve spolupráci s Metronome Prague Alšova jihočeská galerie.

Kompletní informace o vstupenkách a programu najdete na www.metronome.cz, kde také můžete sledovat aktuální festivalové dění.

Doporučujeme

Články odjinud