Michal David miluje tajemno, seancí se ale bojí

Michal David miluje tajemno, seancí se ale bojí

Zpěvák a úspěšný skladatel Michal David (47) miluje tajemné a záhadné věci. Umí skvěle vykládat karty, doslova propadl numerologii a i premiéry jeho úspěšných muzikálů se odehrávají vždy ve dnech s příznivými astronumerologickými aspekty. Je proto přirozené, že se s chutí chopil úkolu vytvořit hudbu pro velmi netradiční projekt v pražském divadle Hybernia, který nese tajemný název Spirit of Prague.

Na tvorbě této romantické výpravné hudební show, která má premiéru letos 17. června, se podíleli i další čeští umělci. Výtvarnice a malířka Emma Srncová, světoznámý režisér Jozef Bednárik a i mistr černého divadla Pavel Marek. Jde o multivizuální představení zpracovávající nejzajímavější příběhy tajemných dějin stověžaté Prahy.

Emma Srncová a Michal David tisková konference nového projektu Spirits of Prague "Cesta z ráje do ráje v obrazech Emmy Srncové", Divadlo Hybernia, 11.6.2008

Hudbu psal celých pět měsíců. "Nabídka mě oslovila právě tím, že jde o představení spirituální. Jsou v něm i krásné duchařské obrazy, jde prostě o mystiku, která mě oslovuje," svěřil se Korzu Michal David. Na otázku, zda se on sám zúčastnil nějaké spiritualistické seance, ale kupodivu odpověděl záporně.

Michal David s italskou legendou Drupim

"Přemýšlel jsem o tom, ale netoužím po takovém zážitku. Myslím, že taková věc už je na mě přece jen příliš... Navíc, vyvolávat duchy není dobré, je to zbytečné. Nepůsobí to dobře ani na energii, která této oblasti panuje. Zastávám názor, že duchové mají zůstat ve svém světě a mi zase ve svém," konstatoval skladatel Michal David.

Doporučujeme

Články odjinud