Michal Horáček vymýšlí novou píseň pro Manéž

Michal Horáček vymýšlí novou píseň pro Manéž

Podnikatel Michal Horáček (54) vstoupil do povědomí především spoluprací s hudebním skladatelem Petrem Hapkou. Napsal více než tři sta písní. Vydal teď cédéčko a DVD Strážci plamene, ve kterém deset režisérů dalo filmovou podobu jejich společným písním. Teď sedí nad novým textem.

"Bolek Polívka mi dal za úkol napsat písničku pro jeho jubilejní čtyřicátou Manéž. Aby kromě úvodní a závěrečné písně Šaškové počmáraní zazněla ještě jedna nová. Něco jako Klaunův rok. Tak teď o tom stále přemýšlím. Myslím na cirkusáky, na jejich život, jak třeba létají z hrazdy na hrazdu, na to, co pořád dělají, jak jim život ubíhá. A pomalu se mi v hlavě ta nová píseň rodí," říká milionář, který se baví nejen skládáním básní a písní, ale také studiem.

"Teď jsem právě dokončil studium Obecné antropologie na Fakultě humanitních studií Karlovy univerzity," chlubí se. "Od dalšího semestru se hlásím na doktorandské studium na téma kulturní antropologie. A právě o ní začínám psát diplomovou práci."

Michal Horáček se také rád prezentuje jako publicista. Nyní mu vyšla knížka O tajemství královny krav.

"Obsahuje dvaapadesát textů, esejí, které jsem pondělí co pondělí psal pro Hospodářské noviny. Každá moje úvaha vychází z nějaké aktuality uplynulého týdne. Možná, že až knížku otevřu za dva roky, tak si řeknu, že bych tam polovinu věcí ani nedal. Ale já vycházím z pocitu, že lidé žijí obklopeni chaosem a je nutností jednat. A tak za ty dva roky se třeba prostřednictvím té knížky můžeme ohlížet, jak jsme konali. Já jsem z těch, kteří jednají hned, a knížka obráží, co jsem si v tu kterou chvíli myslel. Jestli moje postřehy byly oprávněné, posoudí čtenáři," dodává Horáček.

Doporučujeme

Články odjinud