Michal Viewegh píše se špunty v uších

Michal Viewegh píše se špunty v uších

"Narození dcery Sáry můj život obrovsky obohatilo, to si potěšeně uvědomuju každý den. Na psaní to ovšem zase tak velký vliv nemělo. Píšu jen tři čtyři hodiny denně, a navíc mám vlastní pracovnu, poměrně zvukotěsnou," odpověděl Korzu spisovatel Michal Viewegh na otázku, zda ho šestiměsíční dítě při práci neruší. "Zbylý hluk eliminují špunty do uší," dodal.

Skutečně Michala jeho dcerka nikdy z tvůrčího soustředění nevytrhla? "To se jaksi děje denně, ale nevyčítám jí to," přiznal Viewegh. Roli otce a spisovatele se mu prý daří kloubit celkem bez problémů. Navíc Michal uvedl, že jeho manželka Veronika se v roli matky opravdu našla. "A také si troufám tvrdit, že narození dcery náš vztah ještě vylepšilo," zdůraznil.

Protože je známo, že Viewghovy romány jsou plné autobiografických prvků, inspiruje ho malá Sára při psaní dalšího románu? "V příštím románu miminka zcela určitě nebudou, neboť ten bude o úplně jiných věcech, například o zábavných alkoholicích a ošklivých dívkách."

Bude to už celkově třináctý román v pořadí. Naposledy Viewegh vydal Případ nevěrné Kláry, který sám charakterizuje jako román s detektivními prvky. S manželkou Veronikou nyní Michal Viewegh bydlí v nízkoenergetickém domě se šamotovou pecí na dřevo na Sázavě, který si postavil v sousedství domu svých rodičů. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud