Mickeyho Rourka drží nad vodou kněz

Mickeyho Rourka drží nad vodou kněz

Hollywoodský herec Mickey Rourke (49 let) je vděčný katolické církvi, že žije důstojným životem. Bez ní by prý opět spadl na dno a vrátil by se k chaotickému životu, jaký vedl dříve.

Hvězda filmu Sin City, drsňák Mickey Rourke, se tedy nyní vrátil opět do světla reflektorů, ale prý nikoli vlastní zásluhou. Tvrdí, že kdykoli vyšetří chvíli času, navštěvuje svého kněze a hledá u něho útěchu a pomoc. Jen tento vztah ho chrání před tím, aby u něho opět nedošlo k "mentální explozi", kvůli níž si v minulosti sáhl až na dno a dokonce opustil herectví.

Rourke tehdy propadl alkoholu, drogám a motorkám, měl opletačky s policií, i pro to, že vztáhl ruku na vlastní ženu. Pokusil se dokonce o sebevraždu. Poté, co přišel o všechen majetek, skončil na 7 let v péči psychoterapeuta.

"Vím, že mohu svému knězi kdykoli zavolat. Je to Newyorčan italského původu. Vždycky spolu zajdeme k němu do sklepa a otevřeme si láhev vína. Kouříme a já se zpovídám. Pak mě pošle nahoru, abych se pomodlil Zdrávas. Rozhodně nejsem žádný svatoušek, ale moje víra je silná," říká Rourke, který žil v minulosti velmi bouřlivě a pokoušel se místo herectví živit boxem. (Plus)

Foto z filmu Sin City

Doporučujeme

Články odjinud