Migrénu může utišit sex lépe než léky | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Migrénu může utišit sex lépe než léky

Když se navečer dostaví migréna, je opravdu nejlepším řešením odebrat se do postele. Ale nikoli s tabletou a k spánku, ale k sexuálním radovánkám. Podle německých vědců totiž mnohým pomůže vyléčit ukrutnou bolest hlavy trocha vášnivého dovádění zakončeného orgasmem. Lékaři z Münsteru navíc tvrdí, že sex je mnohdy lepší než veškeré medikamenty.

„Více než polovina pacientů s migrénou, která se pustila během vážného ataku do sexu, zažila po skončení sexu výraznou úlevu od symptomů. Pětina z těchto pacientů pak přišla o bolest hlavy zcela,“ tvrdí vědci z Westfälische Wilhelms univerzity v Münsteru.

Od bolesti ulevují zřejmě endorfiny, které se při sexu a zvláště orgasmu vylévají do mozku. Tento hormon je velmi účinným lékem na bolest.

„Sex může přerušit migrénu a vážnou bolest hlavy, sexuální aktivity jsou mnoha pacienty využívány jako lék na akutní bolest hlavy,“ tvrdí vědci z Münsteru.

Mnozí odborníci byli dosud přesvědčeni, že naopak po sexu může dojít ke spuštění migrény či jiné formy bolesti hlavy. Muži užívají sex k léčbě migrény častěji než ženy.

Skenování mozku potvrdilo, že při vážné bolesti hlavy či migréně je aktivní hypotalamus, který je aktivní také při orgasmu.

Doporučujeme

Články odjinud