MÍLA (44): Po čtyřicítce jsem se poprvé zamilovala, jenže jsem vdaná

14 komentářů

Helena
2. února • 14:02

Teď čtu krásnou knížku od paní psycholožky Kmuníčkové : Pocity jsou lež. Hned na začátku se věnuje vztahům, opravdové lásce, paní by tam mohla najít odpovědi. Moc doporučuji.

Rambíša
29. ledna • 15:26

Možná by mohla paní jednou doma ,až budou všichni sedět pospolu,vyprávět tento příběh,ovšem tak jako že se to děje její známé,nedávat detaily,aby nepoznali,že jde vlastně o ni samotnou.No a pak by se mohla dozvědět,co si o tom její děti a manžel myslí ...Ono tohle "zamilování" by ji myslím přešlo během tří měsíců,až by spadly ty růžové brýle.

Realista
28. ledna • 18:57

Všichni zde diskutující mají pravdu, nejvíc snad paní Elynor. Ale štouravě podotýkám: Kolik chlapů takto utíká od rodiny za mladým masíčkem / pod hlavičkou "ve vztahu něco chybělo"/,nebo naváže dnes tak moderní paralelní vztah a za rodinou se ani neohlednou a všichni,včetně všemožných poradců a koučů jim vpodstatě fandí. Tato rádoby zamilovaná paní jen nastavuje zrcadlo.

Moučka
28. ledna • 17:29

Nikdy není pozdě a doufám , že to bude americký generál ... :-D >:-(

Sandra
28. ledna • 11:07

Nový pán nemá co ztratit. Jasně, že by se mu hodila kuchařka, pradlenka, společnice pro dlouhé večery a do postele. Bez ohledu na to, o jak vážný vztah s ní má zájem, měla by si Míla fakt uvědomit, že jakoukoli změnou ztratí ona. Až bude nakrásně nastěhovaná u té svojí lásky, a nakrásně jim to třeba i vyjde, ztratí svůj domov a svoje děti. Bonusem bude mít doma cizí holku, která z ní nadšená nebude. Rodiče nové lásky ji budou srovnávat s minulou ženou, a kdyby cokoliv...kam se vrátí? Do původního domova si dveře zavře. Láska je krásná věc....ale máma od rodiny nesmí zapomenout na všechny varianty. Ne kalkulovat...ale být ve vlastním zájmu opatrná....

sněhulák
28. ledna • 10:55

Podle mne je pro Mílu jediné řešení. S milovaným se vyspat. A když se ani po nějakém tom třetím zamilovanost nevytratí, začít to řešit s panem farářem.

Elynor
28. ledna • 10:36

Hlavně by si měla Míla uvědomit, že toho Mariána vůbec nezná. Viděla se s ním vždycky jenom na těch zkouškách pěveckého souboru, kdy si spolu chvíli povídali. A jednou ho navštívila doma, kde si zase chvíli povídali, ale zatím ani nebyl sex. Jak ona může vědět, že by se s ním dalo žít? Vždyť o něm skoro nic neví. Navíc to, co jí řekl, vůbec nemusí být pravda. Třeba ji chce jenom dostat do postele a až se to stane, tak ho Míla přestane zajímat. A ona si už maluje šťastný život s novým partnerem... co když jeho to ani na minutu nenapadlo, že by si ji chtěl nastěhovat k sobě domů a případně si ji vzít? Podle článku má Marián dceru - co ona na to? Patrně bydlí s tatínkem, když je teprve "dospívající", jestlipak by se jí líbila nová macecha? Co by Míla říkala na situaci, kdy se s ní odmítnou bavit její vlastní děti (nedivila bych se, proč by měly být nadšené z toho, že maminka od otce utekla s jiným pánem), a přitom se Míla bude muset starat o tu cizí dívku? Nehledě k materiální stránce věci - Míla se nastěhuje k Mariánovi, a když to neklapne a on ji už doma nebude chtít, kam ona půjde? Zpátky k manželovi s prosíkem? Co když zjistí při prvním sexu, že si v tomto nevyhovují? Co když zjistí, že pán chtěl jenom pracovní sílu, kuchařku, uklízečku, protože už ho nebaví se starat o domácnost? Míla prostě neví nic, ale maluje si vzdušné zámky. Fakt by se měla trošku probrat.

Jitka V.
28. ledna • 10:05

A jak se jako věřící vypořádáte s nevěrou a dokonce rozvodem? Když jste se kvůli víře " musela" vdát...

NeverLoved
27. ledna • 21:47

Se zamilovaností jsou problémy dva. První je, že když jí člověk podlehne, většinou časem vyprchá. Ten druhý, že když nezkusí, neví.

Alankarel
27. ledna • 20:39

Paní docela chápu, ale měla by si uvědomit že asi přijde o rodinu.

Julien
27. ledna • 20:39

Test

Sandra
27. ledna • 17:06

Chtěla bych paní Mílu ujistit, že po světě chodí určitě několik jedinců, kteří by si s námi hodně rozuměli a do nichž bychom se zamilovali. Láska je jedna věc. Rodina věc druhá. Nikdo jí neříkal, aby se tak brzy vdávala a pořizovala si děti. Odchodem za hlasem svého srdce udělá nešťastnou celou svou rodinu. I sebe, protože je všechny svým způsobem ztratí. Nic jí nebrání se s tím panem vídat, pokud to skloubí se svými rodinnými povinnostmi. Dospělého člověka nikdo doma držet nemůže. Měla by si ale uvědomit, že si tam toho jistě ostatní všimnou a že je jen otázka času, kdy se to provalí i doma. Přece jen má k dětem a muži povinnosti.

mamča
27. ledna • 11:15

Doktor Chocholoušek na to doporučoval vlažné sedací koupele, přesně 36st. teplé...

Elynor
27. ledna • 8:20

Doporučila bych Míle si přečíst článek zde na tomto serveru, s názvem "Láska je (jenom) chemie", plus další podobné s touto tématikou. To by ji mohlo vrátit nohama na zem. Teď je zamilovaná, za dva roky to vyprchá, přestanou s ní cloumat endorfiny, a "vystřízliví". Stejně jako se nezdá vhodné dělat osudové kroky pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, není vhodné je dělat pod vlivem zamilovanosti. Zpátky už to vzít nejde, a ovlivní to životy dalších lidí, na kterých by mělo Míle přece jen trochu záležet. Na dětech určitě, a na manželovi konec konců taky, on nic špatného neudělal, za nespokojenost Míly s jejím vlastním životem si může jen ona sama.

Doporučujeme

Články odjinud