Miláčku, bude sex?

Miláčku, bude sex?

Víte, že jste už nějakou dobu těhotná. Bříško vás ještě v pohybu neomezuje a jen marně čekáte, kdy na vás přijde nával sexuální žádostivosti, o které se píše v knihách. Slovo sex je u vás doma najednou tabu. Proč?

Milena poznala, že je těhotná, díky nezřízené chuti na kedlubny a naprosté nechuti k sexu. „Svého partnera miluju, ale najednou jsem se na něj nemohla ani podívat. Před početím jsme se po pěti letech vztahu milovali i pětkrát týdně, jenže mně se najednou nechtělo. Než abych se vymlouvala na bolesti hlavy, břicha nebo starosti v práci, předstírala jsem raději, a později už jsem to ani hrát nemusela, že spím. Prostě jsem večer padla do postele a usnula. Nesnesla jsem, aby mě v noci probudil, před ranním stykem jsem se zavírala do koupelny a dělala, že zvracím. Po pár týdnech mi došlo, že se chovám naprosto iracionálně a popovídala si o svém problému s gynekoložkou.

Uklidnila mě, že nejsem jediná. Těhotné ženy se v zásadě dělí do dvou skupin. Na ty, které hormonální změna nakopne k ještě větším postelovým maratonům, a takové, kterým sex přestane cokoli říkat. Bohužel já patřila po celé těhotenství do skupiny druhé. Chudák můj muž,“ uzavírá Milena. Na druhou stranu, pokud s partnerem očekáváte miminko chtěné, neměl by se váš partner snažit zlomit vás k sexu za každou cenu. Pokud je moudrý, o hormonálních změnách měl vědět dopředu, pokud netušil, do čeho jde, můžete ho dovzdělat nyní. A nebojte, 95 % mužů si v období těhotenství partnerky milenku nehledá.

Jsem těhotná, tudíž sexy?

Hodně žen se v průběhu těhotenství stane náruživějšími právě proto, že jsou spokojené s tím, jak jejich tělo pracuje, zvětší se jim ňadra, pohlavní orgány mají mnohem více prokrvené. Lidově řečeno se cítí jako „samice“ a ve své nové roli sklízejí obdivné pohledy mužů. Druhá skupina žen se naopak zaměří na těhotenství samotné a spíš než postelových radovánek si užívá tělesných změn a přípravy na mateřství tak, že odpočívá a nabírá síly na nekonečný maraton, který ji po porodu miminka bezpochyby čeká. Partner by měl být ženě oporou v každém případě. Je jisté, že příjemnější mu dozajista bude první situace, ale měl by se vyrovnat i se stavem, kdy se jeho ženě do milování příliš nechce.

Pokud do této skupiny patříte i vy a v „postelových hrátkách“ vám brání například také strach, že byste mohla miminku ublížit, otevřeně si o svých obavách popovídejte nejen se svým partnerem, ale i s gynekologem. Ti se většinou shodují na tom, že těhotenství není tak úplně jiným stavem, a pokud nejsou další indikace, můžete si sexu užívat úplně stejně jako před početím. Navíc naprosto bezpečného, protože teď už se rozhodně nemusíte strachovat, jestli do jiného stavu přijdete, nebo ne. Během devíti měsíců, kdy na své miminko čekáte, je vám tak nabízena absolutní sexuální volnost (pozor, nikoli ovšem ve střídání partnerů)!

Dejte si jen pozor, pokud vám váš ošetřující lékař doporučí sex na nějakou dobu vynechat (většinou v prvním trimestru a nějaký čas před termínem porodu), poslechněte ho a najděte si s partnerem jiné než koitální praktiky. Inspirujte se například Kámasútrou, vraťte se do období puberty a osvěžte si pravidla pettingu či neckingu. Nevíte-li si vůbec rady, vydejte se společně s partnerem na nákup erotických knih, které vás těhotenským sexem provedou, aniž byste se musela obávat, jestli testované praktiky nějak neškodí vašemu miminku. Případně můžete zasurfovat na internetu a stejně jako v období těhotenství hledáte kurzy pro těhotné, můžete se objednat na konzultace k sexuálnímu kouči.

Více o sexu ve třech se dozvíte zde

Foto: Profimedia.cz

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Maminka„

Doporučujeme

Články odjinud