MILENA (46): Nemoc mi přinesla lásku, zamilovala jsem se do doktora

8 komentářů

Mata69
11. srpna • 19:00

Nejlepší je, že ten doktor asi neměl ani čekárnu, protože Milena rovnou vlezla do ordinace plné lidí. Asi jak neměl tu sestru, tak ošetřoval všechny pacoše naráz. A nová soukromá ordinace? Jsou snad ještě jiné? Všichni praktičtí lékaři jsou soukromí.
Úžasná slátanina.

helza
12. srpna • 19:35

@Mata69: U nás v kraji se pod pojmem ordinace myslí nejenom místnost, v níž lékař ordinuje, ale celé to zařízení, tedy i čekárna, WC a ta ordinace v užším slova smyslu. Případně i nějaký sálek a podobně. Takže Milena, když vešla do ordinace v tomto širším smyslu, tak vešla prostě k lékaři. Milena ostatně sama píše, že to byla "nová soukromá ordinace". Tím určitě nemyslí pouze tu místnost s lékařem, ale to všechno okolo.A k onomu "nová soukromá ordinace". Jak v Olomouci, tak v Litovli i ve všech okolních vesnicích je plno zdravotních zařízeních, mnohé patří obci a v nich pracují odborní i praktičtí lékaři. Takže ano, jsou i jiní, než soukromí a řekla bych, že těch soukromých praktiků je mnohem méně. Navíc Milena to mohla myslet tak, že ona ordinace byla nová.

Mata69
12. srpna • 20:58

@helza: I v "ordinaci" patřícím obci je soukromý lékař. Není zaměstnancem té obce. Obec mu poskytuje třeba tu ordinaci, ty prostory za symbolickou cenu, právě proto, aby tam vůbec nějaký lékař byl. Ordinace v nemocnicích i na poliklinikách patří soukromým lékařům, respektive jsou tam v nájmu nebo jsou spoluvlastníci polikliniky. Nebo více ordinací vlastní lékař (často u zubařů to tak je) a ten do svých ordinací zaměstnává další lékaře. Takže myslím, že právě soukromých praktiků je valná většina.

Anonymizovaný
11. srpna • 14:23

A naše oblíbená autorka je opět ve formě. Jak píší dámy přede mnou - jihoamerická telenovela je proti tomuhle "příběhu" slabý čajíček. Elynor už vyjmenovala snad všechny nesmysly, co se tam objevily. Mně zaujala ta plná čekárna pacientů, která se po 40 minutách vyprázdnila. Nevím, co si autorka představuje pod pojmem plná čekárna, ale dejme tomu tak 8 - 10 lidí. To znamená, že neodolatelný pan doktor měl na ošetření jednoho méně než 5 minut (bez sestry!!!). V soukromé praxi málo pravděpodobné, za tu dobu se dá stihnout tak pozdrav, krátký rozhovor, vypsání receptu a rozloučení. O nějakém vyšetření nebo jiném úkonu nemůže být vůbec řeč.
Už jsem to tady psala několikrát, takže se budu opakovat, ale nedá mi to. Milá redakce, nechcete psaní příběhů ze života svěřit někomu jinému? Této autorce tohle téma vyloženě nesedí a vznikají z toho humorné příběhy na hranici červené knihovny, což asi není cílem.

Anonymizovaný
11. srpna • 9:44

Mě se nejvíc líbí, že jí hned po přichodu domů přešla rýma kašel, to je na nobelovku

Anonymizovaný
11. srpna • 8:09

To je takový doják jak v jihoamerické telenovele. Tak těžko uvěřitelné, až to bije do očí.

Elynor
11. srpna • 7:51

Mno - takže to byla nová soukromá ordinace, ale paní už tam byla zaregistrovaná. Budiž, jsou i lékaři, kteří jsou ochotní zaregistrovat si pacienta i po telefonu, ovšem většinou to udělají jen pro známé a na doporučení. Na konci června a plná čekárna? Ale no tak. Každej doktor ví, že od května do srpna nebude mít obrazně řečeno do čeho píchnout, protože i ti pacienti, co přes zimu umírali, se zázračně uzdraví s nástupem teplých slunných dnů, a čekárny se zaplní znovu až na konci září. Další věc, sestra zkolabovala a doktor stejně ordinuje? Dost pochybuju. Spíš by vyvěsil ceduli, že sorry jako, z provozních důvodů se dnes neordinuje. Ostatně by mě zajímalo, jak to paní věděla, že sotva vešla do čekárny, navíc v nové soukromé ordinaci, kde nikdy dříve nebyla, a hned jí bylo jasné, že sestra zkolabovala? No a na závěr - všeho do času. Jednou přijde nějaká jiná zajímavá pacientka...

helza
12. srpna • 19:47

@Elynor: Pokud byla ordinace nová, pak nejspíše nahradila starou ordinaci a karty i registrace pacientů převzala. Není to až taková výjimka tam, kde je pouze jeden praktik v okolí.A není ani žádnou záhadou plná čekárna na konci června. Děti potřebují potvrzení na tábory, studenti na brigády, absolventi prohlídky do práce. Jsou senoseče, kvete řepka a alergici prožívají nejhorší období. A na alergie se pravidelně nabalí rýmy a kašle. Krom toho, očekávaná období chřipek a viróz je dávno minulost, díky cestování jsou dnes infekce tak promísené, že jak chřipky, tak virózy řádí celoročně. Koncem června taky bývají už vedra, která přinášejí angíny a začínají "rekreační" úrazy.

Doporučujeme

Články odjinud