Mirjam Landa už emigrovat nechce

Mirjam Landa už emigrovat nechce

Není tomu tak dávno, co režisérka a scenáristka Mirjam Landa (40) i její muž Daniel Landa (40) hovořili o tom, že se jim v Česku přestalo líbit a raději by se usadili někde jinde. Jenomže se jim v jejich práci velmi daří, a tak si to rozmysleli.

„Nikdy jsme to až tak vážně nemysleli, že bychom odcestovali napořád někam do ciziny. Rozhodně teď na stěhování není čas,“ říká Mirjam Landa, která po úspěšném muzikálu Touha a svém prvním filmu Kvaska připravila pro Divadlo Palace rodinný muzikál Bílý Dalmatin.

„Vždyť se nic moderního pro děti nehraje, proto jsem přišla se scénářem, ke kterému napsal hudbu Petr Günter,“ říká scenáristka i režisérka v jedné osobě.

„Je to příběh o výjimečném dalmatinovi, který kvůli závisti zlé čarodějnice přichází o své barevné puntíky. A s kamarády se vydává hledat je do říše pohádek,“ říká Mirjam o muzikálu, který se teď hraje každou neděli od 14 hod. v Divadle Palace na Václavském náměstí.

„Hlavní dětskou roli hraje moje starší dcera Stázka. Ale musela projít přísným výběrem. Ona ráda tancuje a zpívá, hrozně ji to baví, tak co bych jí nedala příležitost," přiznává Mirjam.

Mirjam Landa má kromě Anastázie (11) dvojčata Roxanu a Rozálii (6). I když od malička mají chůvu, téměř všude je s sebou maminka vodí: „Děti se mnou většinou chodí, takže říkají, že vědí, že mají mámu.“

Jestli je také bude prosazovat ve svých filmech nebo muzikálech, to ještě Mirjam neví. „Bude záležet na tom, jestli budou mít talent jako Stázka. Teď jsou ještě malé na to, abych je do nějaké divadelní činnosti cpala,“ míní Landa.

Teď se chystá natočit další film - Rallye. Bude z prostředí automobilových závodů a zahraje si v něm bude její manžel Daniel Landa.

Doporučujeme

Články odjinud