Mirka (24): Partner mi vyhrožuje: Jestli zhubneš, rozejdu se s tebou!

10 komentářů

Nena
24. října • 15:46

Taky si myslím,že se řeší zbytečnosti,osobně bych byla ráda,že mi přítel nevyčítá,že jsem přibrala a nemlela furt kolem toho dokola.Slečna měla být zticha a když jí vadí,že váží víc,tak si měla hubnout potichu sama pro svůj dobrý pocit.A už vůbec bych neseděla provokativně u večeře s jogurtem a jabkem,abych někoho,kdo mne má rád,takhle prudila.A za to výhružkou slyším spíše-dej mi už s tím hubnutím pokoj,mám tě rád a nemíním to řešit.

Dasa63
23. října • 21:47

kdyby přestala řešit kraviny a otravovat s tím okolí, tak by se s chlapem o blbých 5 kilech nemusela nikdy bavit.

Chiah
23. října • 12:59

no ono k večeři jogurt a jablko není úplně v pořádku... aby se to potom nezvrtlo v poruchu příjmu potravy...jak píšou ostatní, nevíme, jak paní vypadal předtím a teď, resp. kolik vážila, takže to nejde úplně tak posoudit. Partner by ale měl mít pochopení a rozhodně nedávat ultimátum.

šiška
23. října • 12:27

Tak za mě, nikdy bych se nepodřídila partnerovi co se líbí jemu a mě je naopak protivné.Každý při narození je originál a každý má jiné cítění a potřeby. Od partnera bych to brala jako velmi sobecké aby mě do něčeho nutil co jemu vyhovuje a mě naopak se ošklivý. Také samozřejmě jde o konkrétní věc, čeho se to týká.

farah.farah
23. října • 10:33

No pro tohle by to vážně chtělo i verzi protistrany. Pokud je to skutečně tak že on trvá na tom že má vypadat určitým způsobem a má mít určitou váhu a to i přes fakt, že ona se tak dobře necítí tak by se dalo říct že jemu víc záleží na vlastní potěše (že se mu teď partnerka líbí víc) než na tom aby ona byla spokojená. Což nesvědčí o moc velké lásce. Prostě jen přišel na to že ho víc vzrušují mírně oplácané dívky. Na druhé straně pokud její hubnutí zasahuje do vztahu, protože se už spolu ani nenají a je protivná, tak se mu taky není moc co divit, že ho to nebaví.

patrikchrz
23. října • 9:17

Mata69: Opravdu hodně záleží na situaci v tom vztahu. Ale jestli to opravdu je tak, že slečna je podrážděná, agresivní, neustále "prudí" s tím co bude jíst nebo nejíst, hádky jsou na denním pořádku a na pozitivní (mám tě takhle rád, líbíš se mi) impulsy nereaguje, tak výhrůžka rozchodem může být poslední zoufalý pokus jak vztah zachránit, když argumenty není ochotna slyšet.
Ne nadarmo se říká, že "láska prochází žaludkem" a pokud si ani nemohou společně vychutnat snídani, oběd či večeři, tak je to hodně silná zatěžkávací zkouška.Ať se zkrátka více hýbe, omezí sladkosti mezi jídly a mírně zmenší porce a může hubnout úplně stejně bez těch negativních doprovodných jevů. Hubnutí má tendenci stát se posedlostí, a to vytlačí všechno ostatní - koníčky, zábavu, příjemný pocit ze vztahu, lásku.

Mata69
23. října • 7:42

Dívčina sama přiznala, že "trochu víc nervozní" - takže tuším, že to asi nebude "trochu" a hoch toho má plný kecky. Pro posouzení adekvátnosti hubnutí je opravdu dobré vědět jak děvče vypadalo před tím. Mohla být vyhublá na kost, až nezdravě a její milý právě přišel na to, jak je hezké jí mít za co chytit.
No, a jak tu psaly pisatelky už přede mnou - proč to halasně vykřikuje do světa? Když před tím neměla s váhou potíže, nejspíš by (i vzhledem k jejímu věku) stačilo ubrat porce, neládovat sušenky a podobně a zase se začít hýbat. Kdoví co drží za dietu, také může krásně roztočit kolotoč jojo efektů.
Na druhou stranu, pro mne osobně nějaké prohlášení "jestli zhubneš, rozejdu se s tebou", je dost nepřijatelné a asi nesvědčí o kdovíjakém vztahu. Já za tím slyším třeba "když onemocníš, rozejdu se s tebou"... Ale jsou to mlaďoši, možná je čas, najít si každý jiného partnera.

lebahu
22. října • 21:50

Taky mám dojem, že by mu nevadilo kdyby hubla a neotravovala s tím. O tom, že hubne přece nemusí chlap vůbec vědět (pokud teda není ona magor co se vrhne na nějakou "zaručenou" dietu).
Otázka je možná i kolik vážila před tím a kolik teď, třeba byla původně fakt hubená a teď je akorát.
Ovšem zas aby mi chlap dával ultimáta že pokud zhubnu (nezhubnu) rozejde se se mnou? To by asi pohořel a byl by odejit jako první.

druidka
22. října • 18:45

Psi jdou po kostech, chlapi po masíčku ...

patrikchrz
22. října • 18:37

Třeba mu ani tolik nejde o to, že partnerka bude hubenější, ale vadí mu ten proces jako samotný. Lidé, kteří hubnou mají tendenci být podrážděnější, agresivnější a určitě tomu ani nepřidá to, že si nebudou společně užívat jídlo. Představa, že parnterka neustále hlídá co a kolik jí, v obchodě pečlivě vybírá a přepočítává kalorie ... je stejně stresující, jako když jí až moc. Zkrátka mu nejspíše vadí to, že to autorka vůbec řeší. Doporučil bych jí, ať se na to vyprdne a užívá si života s partnerem. Ať jí to co on, možná malinko zmenší porce a omezí takové ty limonády, sušenky a vůbec to, čím se futrovala mezi jídlem. A když si občas zajdou oba a procházku tak jim to taky neuškodí.

Doporučujeme

Články odjinud