Mirka (29): Kamarádka je nemocná, hlavně na duši. Svým přístupem ničí i mě. Mám ji odstřihnout?

25 komentářů

rikitikitawi
17. února • 12:22

No hlavně by redakce měla mít trochu empatie, a když už musí některý článek uveřejnit znovu, mohla si vybrat jakýkoli jiný. Jestli opravdu je ta diskuze u původního pravdivá, a jestli to tady pořád ta holčina nebo její máma nebo další aktéři čtou, tak je asi klepne.

Mata69
17. února • 12:01

helza: když on ten článek není vůbec napsán s odstupem od té doby, co byl prvně uveřejněn. On je prostě jen zkopírovaný a uvedený znovu, tvářic se, že je nový. Hrdince příběhu je stále stejně, článek je jen velice lajdácky po roce zkopírovaný i s odkazy, které ve starém článku byly. Nemají důvod dávat odkaz na původní, když ho prostě v celé své kráse jen prostě zkopírovali. (a asi doufají, že my si toho nevšimneme nebo co)

helza
17. února • 9:38

Jsou témata, která zaujmou i po čase. Ale bylo dobré, když už se uvádí starší článek, přiložit k němu i odkaz na jeho první verzi. Jednak by se tím zamezilo pocitu čtenářů, že se nás redakce snaží podvádět, jednak by diskuse víceméně navazovala. Určitě totiž nejsem sama, která se minule k článku vyjádřila a už se mi nechce znovu opakovat můj názor i tady. Nicméně si myslím, že kamarádka je doopravdy nemocná a nic nemá jen v hlavě. Není možné ji tedy posuzovat z tohoto úhlu pohledu. K elektrošokům se raději ani nevyjadřuji. Je ale smutné, jak umíme být suroví a neempatičtí, bez soucitu a snahy o pochopení.

farah.farah
15. února • 16:16

Tak jsem prošla tu starou diskusi dost zajímavé co tam píše maminka té nemocné slečny doslova pohled o 180°jiný.

farah.farah
15. února • 16:02

Elynor: ti kdo inzerují neřeší obsahy článku ale počet kliknutí. Pokud je počet splněn tak je to pro ně OK... jim jde jen o dosažení množství shlédnutí reklamy. I když představa že někdo třeba z Mounfieldu čte články a hroutí se nad tím že je jeho reklama u pravopisné chyby je celkem zábavná. :D

farah.farah
15. února • 15:59

No podle mne by paní měla přestat kamarádku řešit.kamarádka od ní pomoc nechce, dokud sama neuvidí že má problém tak vše bude stejně bojkotovat a nemá smysl aby si ona kvůli kamarádce trhala žíly...Když to netankuje ani její rodiče, proč by se kvůli tomu měla hroutit ona a řešit to za všechny.
Maximálně pro svůj klid jí to může říct né náznakem ale na férovku na rovinu jak to vnímá a tím bych skončila.
Přijde mi že žije v minulosti že už dávno kamarádky nejsou a jen to udržují ze zvyku.
Asi je to divné ale každý má právo na to žít si život jaký chce včetně toho být lemra líná hypochondrická a i když se jí to nelíbí nemá právo kamarádce určovat jak má žít.

lebahu
15. února • 15:28

Kdo nezažil, nepochopí a myslí si, že pár elektrošoků a "lenost" to z těla vyžene raz dva. Je asi zbytečné se to snažit vysvětlovat.

hugoberuška
15. února • 14:54

Těžko je v tomto radit,především by si člověk měl uvědomit co mu přináší ztrácet čas a energii s kamarádkou,která ač se cítí nemocná,odmítá od nejlepší kamarádky pomoc.Vnímám to tak,že pravděpodobně na začátku cosi bylo s jejím zdravím,ale podle dalšího mě skutečně připadá,že si na takový život zvykla a nehodlá s tím nic dělat.Snad to ode mě není sobecké když se přikláním k tomu,aby si kamarádka žila svůj život a Vy svůj,ale rozhodnutí zůstává stejně na Vás

Rambíša
15. února • 14:00

Ta kamarádka asi trpí nějakou psychickou nemocí,měli by ji šoupnout někam do ústavu,pár elektrošoků by ji vyléčilo raz-dva.Její rodiče jsou taky divní,že se na to tak dlouho dívají a živí ji, a vlastně nepomáhají,spíš tou nečinností škodí.

lebahu
15. února • 9:42

Myslím, že jediné čeho dosáhneme bude, když redakce opět zablokuje (nebo rovnou smaže) diskuzi k článku. Že by se někdo chytil za nos a aspoň to co nakopíruje si po sobě přečetl a zkontroloval, v to nedoufám.

Zebruška
15. února • 1:44

a já zas poslední dobou dělám všude překlepy, chybí mi tam písmenka, fuj - bolí mě klouby na prstech a asi nedostatečně mačkám tlačítka, pardon.

Zebruška
15. února • 1:43

Babaloo55: myslím, že upozorňování na chyby je zcea jistě zbytečné - pochybuju, že by autoři četi diskuse, musí "flákat" články jeden za druhým, aby se uživili. Co k tomu někdo píše, jistě nezjišťují. A korektoři v internetových magazínech nejsou. Je samozřejmě smutné, když někdo, kdo se živí psaním, neovládá pravidla pravopisu, zas na druhou stranu bych to omluvila právě tím, že chybí korektury. Ono i autoři textů tištěných dělají chyby (a dost!), jenže tam mají ten následný druhý pohled a opravu - autor v podstatě nemusí umět dokonale pravidla, musí umět fabulovat a psát, vyznat se ve stylistice, tvořit důvěryhodné postavy atd., pravopis musí umět korektor a ten zas nemusí umět článek napsat :-). Jenže v poslední době se čím dál častěji setkávám s chybami i v knihách a tam mně to vadí mnohem víc, protože tam by už korektury chybět neměly. Ale to jsme se už dostaly k úplně jinému tématu - jen že jsem si na tyto naše nářky vzpomněla zrovna nedávno při čtení jedné knihy.... :-)

Zebruška
15. února • 1:34

Ale na článek jsem si vzpomněla hned, právě kvůli tomu, že tenkrát se v diskusi objevily ty opravdové aktérky příběhu.

Zebruška
15. února • 1:32

Mata69: aha! No vidíte a já si říkala, co tam najednou dělá ta nesmyslná věta o Elen :-))) No jo, je to tak, tentokrát se moc nepovedlo ani to kopírování :-)

Elynor
14. února • 22:55

Je to poněkud trapné, že se za to nikdo nestydí, a dvojnásob, že to ani neopraví, když už. Tohle kopírování starých článků je skutečně ubohé. Jestlipak by si to někdo dovolil u papírového časopisu? A co inzerenti, firmy, které si sem zadávají reklamu? To si nikdo z nich nezkontroluje, u čeho se jejich reklamy objevují, nebo se předpokládá, že si toho nikdo nevšimne? Já bych se na jejich místě podívala, za co platím nemalé peníze, a asi by se mi to nelíbilo, že mám být spolu se čtenáři za blbce. No a ty reakce u předchozího vydání téhož článku se tím okamžitě taky staly nedůvěryhodné, kdo ví, kdo to tenkrát psal, aby to vypadalo, jako že se ozval skutečný aktér příběhu. Nedělám si iluze, že by tady vůbec někdy byl aspoň jeden skutečný příběh čtenářky. Což by bylo celkem jedno, kdyby to nebylo tak strašně průhledné, a texty plné chyb. Člověk by se bavil i fiktivními příběhy, ale ne za tuhle cenu. Každá hra má mít pravidla. Tahle hra se čtenáři zjevně žádná nemá.

Mata69
14. února • 22:29

Tak já už odhalila, kde se v článku vzalo toto: Návrat do práce zachránil Elen manželstvíNávrat do práce zachránil Elen manželství. V tom původním článku z loňského ledna, je totiž vložen (mezi odstavci) nadpis jiného článku "Návrat do práce zachránil Elen manželství" na kliknutí! Takže ten, kdo ten článek kompletně zkopíroval, ho zkopíroval i s tím odkazem a vůbec, ale vůbec se nenamáhal si to po sobě zkontrolovat!!! To by mě fakt zajímalo, co za amatéry pracuje pro redakci, za tohle snad fakt nemůže být nikdo placený.

Mata69
14. února • 22:08

Tentokrát článek zrecyklovali už po roce! http://www.dama.cz/laska-a-vztahy/kamaradka-je-nemocna-ale-hlavne-na-dusi-svym-pristupem-nici-i-me-mam-ji-odstrihnout-25614/komentare

Mata69
14. února • 22:06

Rybushka: a jo, máš pravdu, už si na to vzpomínám! Pak to vypadalo, že ta kamarádka taková skvělá kamarádka není...

Rybushka
14. února • 22:01

článek tu už byl a v komentářích se vyjadřovala ta "špatná" strana a bylo to hodně zajímavý slyšet to i z druhý strany :)

Mata69
14. února • 20:47

Babaloo55: je to k ničemu, redakci to nevadí, nic si z toho nedělá. Asi jim to přijde normální. Bohužel.

Babaloo55
14. února • 19:38

Zdá se, milá Mato, že naše upozorňování na chyby, které jsou prakzicky v každém článku, je pouhopouhým házením hráchu... nebo perel....

Dasa63
14. února • 16:20

Nějak pořád nechápu ten problém. Článek už tu byl, možná se další rok válí doma, tak to zopakovali :-) Kamarádka to už dávno není. Je to parazit, který vysává toho, kdo se nechá. Je spokojená se svojí fixní ideou, která omlouvá její lenost. Tipla bych si, že se jí mohlo něco nepříjemného přihodit na poslední cestě za dobrodružstvím a teď se v tom plácá a nechce se jí z toho ven. Potřebovala by spíš psychiatra, než internistu. Nicméně docházet za někým takovým není efektivním řešením jejího problému a jen vysává dalšího člověka. Zbavila bych se jí.

Květáček
14. února • 14:05

Já osobně bych se od ní odstřihla. Kamarádka jen využívá tvé empatie a vyhovuje jí to. Je na jejích rodičích aby se rozhodli jí nesponzorovat a donutit jí buď se pořádně léčit, nebo jí vyhnat do práce.Myslím si že psycholog by mohl pomoci.

malich
13. února • 19:28

Mata69: vydrž ještě tak 10 let....já bych řekla, že výuka češtiny jde pomalu na střední školách nahoru- pár let než se to projeví a bude to v poho

Mata69
13. února • 18:42

Pominu, že je to opět starý článek. Tak ale když už kopírujete staré články, tak by mohly být bez chyb ne? Chybí tam tu slovo, tu jich pár přebývá, která vůbec s dějem nemají souvislost, je to vážně ostuda.

Doporučujeme

Články odjinud