MIRKA (45): Přítel měl před lety románek s mužem, neumím se přes to přenést

7 komentářů

SandraN
12. března • 0:05

Jo. Když ty lidi právě nejvíc zajímají drby, do kterých jim nic není a záležitosti, které dávno proběhly a nemusejí na nich nic měnit a řešit. Jen se hrabat v cizích životech a pořád dokola mlít o blbostech. Co je zajímavého na tom, že někdo má celý život jednoho partnera a dodnes s ním vyjde? Co je pikantního na tom, že někdo přijde z práce, stihne udělat večeři i trochu práce kolem domu? Ovšem sledovat sousedy, příbuzné i cizí lidi, hrabat se v jejich minulosti, dedukovat z nějakých špatně sobě vyložených projevů blížící se rozvod, změnu v životě, to je pane něco. Drbat, šmejdit, škodit pomluvou...Bylo by zcestné myslet si, že když já se nestarám o druhé, oni mě nechají na pokoji. Hluboký omyl. Nezajímají mě drby. Nechci ani vědět, co se povídá o mně. Nezajímá mě to. Protože kdybych to věděla, mrzelo by mě to. Když v práci udělám zdůrazňuji zadarmo a nezištně víc než ostatní, aby z toho měli všichni užitek a dostane se mi "uznání" typu nač to dělala, teď se po nás bude chtít, abychom to používali a dokonce když se řeklo, že jsem to nedělala já ale někdo za mě...no to jsem tedy měla dopal jako málokdy v životě. S lidmi nic nesvedete. Ale když se usmíváte, nenecháte se rozhodit a děláte si svoje s tím, že vám klidně může každý vlézt na záda, je to jedna z cest. A kdo se chce brodit v té svoji malosti, že má tu potřebu řešit, po čem mu je....však víme co.....on se jednou taky dočká...ta nedobrota se mu třeba i za dlouhou dobu vrátí jako bumerang.

Elynor
11. března • 8:27

Mně hlavně připadá fantastické, jakým způsobem se to Mirka dozvěděla. Adam, bratr přítele její sestry - co milého Adama vedlo k tomu, aby tahal na světlo staré záležitosti, a aby se postaral, že se to doneslo k Mirce? Co je bratru přítele její sestry do Mirčina vztahu? Odkud on vůbec ví, s kým Mirka chodí? Kdyby to byl přímo přítel její sestry, už tak je to dost oklika, ale bratr přítele? Co má co do toho kafrat, když se ho to netýká ani vzdáleně? Je to snad odmítnutý nápadník, co si kdysi přál být na místě toho Borise a neklaplo to? I kdyby, tak po skoro 30 letech mu to stojí za to, vířit vody? Proč? A jak Mirka zmiňuje, že by jí to sestry neřekly, kdyby si to neověřily - jak ! boha jeho si asi mohly tohle ověřit? Po takové době? Ony se živí jako soukromé detektivní pracovnice? Hercule Poirot hadr? Nebo mají tak nudný život, že tuhle perličku přemílaly stokrát dokolečka a až už to nebylo tak šťavnaté, tak to vylepšily tím, že to přece Mirka "musí vědět". No, já bych všem podobným sestrám byla tou radou, ať do ničeho, co se jich přímo netýká, nestrkají své zobáčky. Ať si šťourají do minulosti svých vlastních partnerů, když už to musí dělat, a následky si pak přičtou samy sobě.

SandraN
11. března • 3:57

Dokud to nevěděla, tak se přes to přenášela zcela dobře. Někdy je skutečně lépe žít v té blahé nevědomosti. Minulost nezměníme. A pokud nejde o tajně splácený milionový dluh, vraždu bývalé manželky, mimomanželské dítě atd, měla by se paní, tím spíše po logickém vysvětlení, držet hesla, co mě nezabije, to mě posílí....vždyť si může dál prostě myslet, že to neví. Otázka je, jak se stavět k nevyžádaným informacím od blízkých příbuzných, kteří to s námi myslí dobře. Asi bych je trochu vytrestala a chvilku vydusila. Aby se příště raději staraly o sebe a nevytahoval staré záležitosti. Taky o jiných lidech ledacos vím. Ale nikdy mě nenapadlo zasahovat do vztahů, které fungují jenom proto, že se moje uši dostaly k informaci o něčem, co se dříve událo a se současností to nemá spojitost. Vzpomínám si na kdysi přečtený fejeton o babičce, která se vnučce svěřila, že za mládí utopila mlynáře. Jelikož byla zainteresovaná část rodiny poněkud ducha mdlého, byla babička po podniknutí příslušných kroků jen kousek od konfrontace se zákonem kvůli údajné, byť dávno promlčené vraždě. Hlavně aby se to nedozvěděl děda a hlavně aby se to nedozvěděla rodina toho utopeného. Řekli si vnučka a její rodiče před svým pátráním v temné minulosti babičky. Když byla tato vyzvána, aby ulehčila svému svědomí alespoň dodatečně, vyzvala dosud skvěle a plně myslící babička dotyčné potomky, aby se uklidnili a přestali bláznit.....

Radna
10. března • 10:54

Sestry to dost po....
Ona píše, že ví, že by to neměla řešit, ale že si nemůže pomoci. To se někdy stane, že vás zasáhne něco i přes to, že si myslíte, že by vám to nevadilo. Asi je v podvědomí homofob. Jinak samozřejmě, je to dávno a vysvětlil to pochopitelně. Kdyby sestřičky přenesly přes srdce, že je sestra šťastná, nemusela to řešit....i když, vzhledem k tomu, jak ony se o tom dozvěděly, dozvěděla by se to pisatelka asi někdy také. Jediné, co teď může udělat, je zapracovat na sobě.

lebahu
9. března • 17:49

Ježiš, to je koza. O co jde? Našla chlapa, se kterým je jí fajn, děti už asi neplánuje, takže i kdyby to neklaplo se zas až tak moc neděje... tak ať si užívá co je tady a teď a neřeší kraviny, který byly někdy před 30 lety, pokud by byl na chlapy, tak s ní nebude ztrácet čas. Sestrám bych se pěkně poděkovala, asi jí závidí, že je jí s někým fajn. Pán u mě dost stoupnul v ceně, že to nezapíral, ale snažil se to otevřeně vysvětlit. Někde jsem četla zajímavý průzkum, že homosexuální zkušenost má v pubertě velké procento jinak čistě heterosexuálních mužů (minimálně ve smyslu, že kolektivně onanovali u kamaráda, který měl přístup k pornu), jenom to prostě nepřiznají ani na mučidlech. Ale jestli ho nechce, jiná po něm skočí jak po uzeným. V této věkové kategorii pomalu začíná být o "použitelné" muže nouze.

Rambíša
9. března • 12:36

Kdyby ten přítel měl před Mirkou třeba 1000 žen,tak to by jí nevadilo? A jeden mladický úlet s mužem vadí? A co Mirka? Nikdy si to nezkusila se ženou? A kdyby to řekli jejímu příteli,tak by se na ní vybodl,ač se to odehrálo před x lety???

Elynor
9. března • 8:12

Sestřičky jsou škodolibé kozy májové. Poslat obě na fialky. Jestli ho miluješ, není co řešit. Kolik let uplynulo, 25, nebo bezmála 30? Co máš ty sama ve své minulosti, co by nemuselo vyjít na světlo? Ukradla jsi v krámě čokoládu, když ti bylo 10 let? To je zhruba na stejné úrovni, jako údajné "provinění" toho pána. Jo, kdyby ti sestra řekla, že viděla osobně, jak Luky v parku po setmění přepadl stařenku, okradl ji o důchod a znásilnil ji v křoví, tak to už by byl důvod se "nepřenést" a pochybovat, zda je pán upřímný. Ale v tomhle případě bych se prvně ptala, proč měl někdo potřebu pátrat a vytahovat staré věci, a proč mi to šel "zatepla nabonzovat". 8-)

Doporučujeme

Články odjinud