MIRKA (45): Zjistila jsem, že můj muž krade!

14 komentářů

lebahu
8. listopadu • 20:20

Dasa52: Fakt sei nikdy neztratila ponožka? Já mám velkou igelitku lichejch, kde by se k nim mohly vyskytnout ty sudý netuším, i když jsem vcelku bordelář, zas tak velkej barák, že by se někam schovalo cca 50 ks ponožek nemáme. A vyhodit ty lichý nechvi, protože co kdyby ta druhá do páru někde vyplula... Já těm lichožroutům věřím :-D

helza
8. listopadu • 19:44

Elynor: Netvrdím, že neporušila, jen to, že měla dobrý úmysl. :)

Dasa63
8. listopadu • 1:59

tak v Česku asi nebude jediný, kdo krade :-) podle mě potřebuje psychiatra a čím dřív si to přizná, tím lépe pro něj. jinak souhlas s tím, že prodavačka se dopustila nezákonného jednání a chlápek by jí mohl ještě zažalovat. nehledě na zaměstnavatele, který by jí mohl vyrazit. možná by udělala lépe, kdyby zavolala policii a dala chlápkovi příležitost ten problém vyřešit (bez manželky nebo s manželkou dle vlastního uvážení). tímhle se to rozhodně nevyřešilo. manželka je taky dobrá sůva, když to řeší se svými známými a dělá mu ještě větší ostudu... všechno, co kdy nemohli najít, je teď na jeho účtu "zloděje". kolikrát se mi doma něco "ztratilo" a zase se to po létech našlo, když se hledalo něco jiného... a to jsem ten typ, co by našel doma běžně používané věci i po slepu, protože mají své místo. co u takových bordelářů, kteří všechno nechají tam, kde jim to z ruky odpadne. dokonce i film už natočili o lichých ponožkách - mně se tedy nikdy jedna ponožka neztratila :-D

Elynor
5. listopadu • 23:01

helza: a to už jsi slyšela, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly? Paní vedoucí porušila zákon, a to rozhodně není slušnost. Sice to nejspíš udělala z neznalosti, ale to by nebyla před soudem žádná omluva.

helza
5. listopadu • 10:00

Elynor: Vždyť ten záznam ukázala pouze nevěřící manželce a pouze v naději, že Mirka si s mužem promluví a ona to nebude muset hlásit policii. Na vesnicích ještě platí lidské vztahy, tak to zkusila vyžešit tímto způsobem. Nakolik to byla naděje reálná, to je jiná otázka. Ale zachovala se slušně, když hned neletěla hned na policii, ale pokusila se o toto řešení.

Elynor
5. listopadu • 7:16

Ježiš, taková slátanina! Tak ona paní vedoucí z obchodu, kde je zaměstnaná, vynese záznam z kamerového systému, a ještě ho ukazuje cizím lidem? To by si ta policie měla promluvit především s ní. A zaměstnavatel taky, protože za tohle by dostal majitel obchodu tučnou pokutu. Bejt to můj obchod, paní vedoucí odchází na hodinu. A být to můj manžel, vyhodím ji i se záznamem, že by nestačila schody počítat.

helza
4. listopadu • 20:17

Mata69, farah.farah.: Možná kecám, nejsem odborník, navíc nechci být hnidopich. Ale věta "pokud on vše popírá tak ho k lékaři nikdo nedostane", se mi nezdá. Myslím, že když mám doma například feťáka, pak vím, že lže a z toho, že si píchá se sice vylhat může snažit, ale je na mně, jestli mu uvěřím. V tomto případě je to na Mirce. Ano, pokud si její muž problém nepřizná, (tedy ne ty krádeže, ale to, že s nimi má problém a že je nemá pod kontrolou) a následně se sám nebude chtít léčit, pak jej nikdo nikam nedostane. Jestli se dokáže vylhat Mirce a okolí, či ne, je irelevantní. Tak mě napadá, že možná trpí i chorobným lhaním. Pokud mu Mirka dá nůž na krk s tím, že se rozvede, tak už problém mít bude. Ta policie by byla asi jednodušší, nicméně nevím, jak by to poškodilo pověst rodiny, to už by v tom jela vlastně i ta Mirka. Prodavačka by se cítila divně a bránila se - "Hele, já jí to říkala a ona neudělala nic, tak co jsem měla dělat, musela jsme to nahlásit", a tak podobně..

helza
4. listopadu • 20:02

farah.farah: myslím si, že má Mirka v hlavě zmatek proto, že vlastně ona sama neví, co s tím udělat, pokud uvěří realitě. Lidé přeci mívají sklon zatemňovat problémy, aby nemuseli bezprostředně jednat, natož, když ani neví, jak by měla jednat. Proto se podvědomě pravdě brání a hledá na netu jakékoliv důkazy, že nejde o kleptomanii, či něco podobného a když jí muž řekne, že to neudělal, pak raději bude věřit ve skřítky, duchy, dvojníky a nevím co, než v pravdu. Proto by měla nejprve ona sama vyhledat odborníka (nejlépe psychiatra) a manželův problém, potažmo svou bezradnost, s ním probrat. Pokud ji lékař dokáže přesvědčit, že má smysl něco podniknout, dokáže si pak Mirka přiznat realitu. A pak teprve i svému muži jasně říct... Co, to jí asi ten odborník poradí a taky ji na takový rozhovor připraví. Samozřejmě, muž dál může zatloukat a že má problém si nepřiznat. Ale i na to ji dobrý lékař připraví. Jak žít s takovým problémen, či zda se raději rozvést... Osobně si myslím, že tady by mohla použít ultimátum - půjdeš se mnou do poradny, nebo se rozvedu. Ale určitě by na takové vyslovení ultimáta musela být předem dobře připravená a odborníkem poučená o všem, co může po takovém oznámení od muže očekávat a jakým jednáním odpovídat reagovat na jeho předpokádané reakce. Ale nejsem psychiatr, odborník ji možná poradí něco, co by mě ani nenapadlo. Sama si s tím určitě neporadí a s pomocí internetu to jenom pořádně podělá.

Mata69
4. listopadu • 10:18

farah.farah: ta policie je drsná, ale souhlasím, možná by mu to otevřelo oči a byl by nucen si přiznat, že má problém. Dokud se mu daří z toho vylhat, asi ho k doktorovi nic nedostane.

farah.farah
4. listopadu • 10:12

helza: jenže pokud on vše popírá tak ho k lékaři nikdo nedostane.

farah.farah
4. listopadu • 10:11

Taky nevím z čeho má paní guláš v hlavě, on to celkem logicky popírá, přiznwat se k něčemu takovému není jednoduchá, ale myslím že důkazů má opravdu dost zvláště pak ten kamerový záznam. Jak paní píše že jí připadá že manžel na kleptomana nesedí, moc mi není jasné z čeho tak soudí, kleptomanové pokud vím často kradou spíše drobnosti věci, které nepotřebují, kromě toho autíčka na ovládání vše jsu přesně takové věci. I kdyby to nbyla jiná forma nutkavého jednání nebo jen druh sportu, pořáíd je to velice nepříjemné a je to třeba řešit, osobně si myslím, že by pánovi jen prospělo, kdyby na něj tu policii v té samoobsluze přivolali, jednak by pak už nemohl zapírat že nekrade a druhak by mu ten způsobený šok snad otevřel oči a došlo by mu, že je to třeba řešit........dle jeho reakce na manželku je zjevné že on si problém nepřipouští, respektive pokud si ho připouští není schopen jí to přiznat

helza
4. listopadu • 10:05

Přesně tak, jedině zajít k lékaři. Co se týče Mirčiny snahy diagnostikovat a poté vyloučit kleptomanii pomocí internetu, tak to je ta nejhorší noční můra všech lékařů. Podle mne o tuto poruchu jde.

Mata69
4. listopadu • 8:59

No, bez boxíků se dá článek aspoň přečíst. No a z čeho má paní guláš v hlavě - z toho komu věřit? Má snad pocit, že si v tom obchodě ty kamerové záznamy nějak zfalšovali a manžel nic nekradl? Jasně, že to manžel nepřizná, nejspíš se za to i pořádně stydí. Ale tohle je prostě nemoc...potřebuje psychologa. Jestliže s manželem chce zůstat, jak deklaruje a má ho ráda a chce mu pomoci, tak jí nic jiného nezbývá, než ho přesvědčit k návštěvě doktora.

Petruna
4. listopadu • 8:22

Na to je jediná rada doktor doktor doktor. Pokud jsou to opravdu takové prkotiny, tak je to v hlavě.

Doporučujeme

Články odjinud