Mírná konzumace alkoholu přináší úspěch a vyšší příjmy

Mírná konzumace alkoholu přináší úspěch a vyšší příjmy

Univerzitní profesor ekonomie Chris Auld se rozhodl k poněkud kurióznímu bádání. Dlouhé měsíce se zabývá vztahem alkoholu a financí. Snažil se přijít na to, jaký vliv má na bohatství a úspěch pití alkoholu. A byl překvapen, když musel konstatovat, že jeho odborně podložená práce dává větší šanci pijanům.

Abstinenti, jak se zdá, nemají šanci. Samozřejmě to neplatí stoprocentně, ale určitá míra závislosti mezi pitím alkoholu a úspěchem v práci přece jen existuje.

Více se napijete a v práci více vyděláte. Tahle jednoduchá úměra má však své meze. Nadměrný příjem lihovin vás spíše zabije nebo v lepším případě zničí. Z ambicí a lepších vyhlídek pak zbude jen sebelítost a důvod dát si ještě další a další drink.

Přesto, lidé pijící s jistou mírou, která je u každé osoby značně individuální, jsou v práci úspěšnější. Tomu pak odpovídá finanční ohodnocení a růst majetku.

Studie na Univerzitě v Calgary se setkala s velkou pozorností odborníků i laiků a vedení univerzity na pokračování výzkumu uvolnilo další prostředky.

Proč jsou ale umírnění milovníci alkoholových drinků úspěšnější? Patrně to bude souviset se zvládáním stresových situací a s pohledem na svět. Sklenka dobrého spiritu zahřeje na těle i na duši, rozzáří oči, odežene chmury a potlačuje stres a ostych. Lidé jsou komunikativnější, vstřícnější a mají větší šanci uspět v zástupu jedinců s bušícím srdcem. „Můj výzkum v žádném případě nikoho nenabádá, aby hledal úspěch a peníze na dně sklenky. To je nesmysl! Na každého působí alkohol jinak a dost možná by špatný konec předčil veškerá očekávání. Já jsem se zabýval jen tím, zda lidé pijící alkohol mají větší úspěch v práci a více peněz. A náhodou tomu tak je,“ komentoval svůj výzkum profesor Auld. Pak ještě zažertoval: „Takže dnes večer si v oblíbeném baru poručím panáka navíc.“ (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud