Miro Žbirka v novém klipu o přátelství

Miro Žbirka v novém klipu o přátelství

Friends (Přátelé) - tak se jmenuje nový klip Miroslava Žbirky, který právě dokončil režisér David B.S. Právě probíhají maturity, a proto se rozhodli oslovit ke spolupráci na něm mladé studenty.

Důvody David vysvětluje: „Hodně vztahů, které nás pak provázejí celým životem, vzniká právě ve škole. Všichni se po maturitě někam rozcházejí, a přesto nějakým způsobem spolu zůstávají. Je to takový neopakovatelný moment, který mě fascinuje. Chtěli jsme ho tímto klipem alespoň trochu zachytit“.

Miro Žbirka doplňuje: „Téma přátelství mě velmi zajímá. Je to také proto, že jsem byl o tento věk, v němž se kamarádství nejsnadněji navazuje, de facto okradený. Nebylo mi ani šestnáct, když jsem začal hrát se skupinou Modus a dostal jsem se tak příliš rychle do světa dospělých. Možná i z těchto důvodů mě klip k písni Friends nenechává chladným. Věnuji ho všem kámošům a kamarádkám z dětství.“

Klip Friends si můžete prohlédnout zde.

Oslavou přátelství (nejen) budou i Letní olympijské hry v Londýně, kde Miro Žbirka odehraje unikátní koncert spolu s Jonem Andersonem (dříve skupina Yes) a symfonickým orchestrem. Koncert se bude konat 8. srpna od 19:00 v londýnském divadle Sadler´s Wells Theatre na Rosebery Avenue.

ČTĚTE TAKÉ:
Jiří Suchý (80): Nepiju, nekouřím, nesportuji

ČTĚTE TAKÉ:
Lucie Křížková porodila budoucího mořeplavce

Doporučujeme

Články odjinud