Miss Earth 2012 Tereza Fajksová měla strach ze smrtelné nemoci. Co se stalo? | Zdroj: MISSHA

Zdroj: MISSHA

Miss Earth 2012 Tereza Fajksová měla strach ze smrtelné nemoci. Co se stalo?

První česká vítězka celosvětové soutěže krásy Miss Earth 2012 Tereza Fajksová (24) je od své výhry v soutěži doslova na roztrhání. Každý měsíc zavítá do několika cizokrajných míst, kde jako velvyslankyně pro životní prostředí jedná s vládními představiteli o možnostech ochrany přírody, a to se jí málem stalo osudným. Časté přelety, časový posun, náročná práce a cizokrajný hmyz přivedly českou krásku k obavám nákazy smrtelné nemoci.

Ve svém nabitém programu si našla čas zavítat do svého rodného Brna, kde společně s taktéž brněnskou rodačkou zpěvačkou Monikou Bagárovou otevírala první prodejnu luxusní jihokorejské kosmetické značky Missha v Evropě. Tato značka nabízí široké portfolio pečující a dekorativní kosmetiky původem. Nabízí jpřípravky pro líčení, péči o tvář, tělo a vlasy. Kosmetické produkty mají unikátním složení. Vyrábí se pouze z přírodních surovin a veškeré chemické a syntetické složky i konzervanty jsou použity pouze v minimálním, nutném množství.

„Teď odlétám do Ghany, pak se chystám do dalších afrických zemí. Přelety jsou docela náročné. Nedávno jsem skončila se čtyřicítkami horečkami a měla příznaky horečky Dengue, musím říct, že jsem se opravdu bála. Naštěstí se to ale nepotvrdilo, antibiotika i antimalarika zabírají,“ prozradila usměvavá Tereza, která své poslání bere vážně a tak se sama vrhá do sázení stromků, čištění řek a dalších ochranářských aktivit.

Od vítězství v nadnárodní soutěži se její život od základů změnil. Ale v České republice je doma a tady téměř žádné změny nezaznamenala. „Je sice pravda, že mě na ulici lidé poznávají, jsou strašně milý a stále mi gratulují. Velký rozdíl nastane, když na pražském letišti nasednu do letadla a odlétám za svými královskými povinnostmi. Při příletu na mě vždy čekají bodyguardi, několik delegátů, jezdím limuzínou s houkačkama a podobné vymoženosti. Pak zase přistanu zpátky v Praze, sednu na metro a pak autobusem do Brna jako normální člověk,“ smála se Tereza.

Doporučujeme

Články odjinud