Miss Praha - pohled do zákulisí

S Kateřinou Dubovou jste již mohli setkat na soutěži o titul Miss Internet. Tehdy jsme si povídaly o jejích zájmech, plánech do budoucna a názorech. Minulý týden se umístila na 4. místě v soutěži Miss Praha. Jak se na celou akci dívá dnes?

Miss Praha - pohled do zákulisí

S Kateřinou Dubovou jste již mohli setkat na soutěži o titul Miss Internet. Tehdy jsme si povídaly o jejích zájmech, plánech do budoucna a názorech. Minulý týden se umístila na 4. místě v soutěži Miss Praha. Jak se na celou akci dívá dnes?

1. Zúčastnila jsi se soutěže Miss Praha, kde jsi se umístila na krásnem 4. místě. Jaké máš z tohoto úspěchu pocity? V Miss Internet jsi se probojovala do finále a teď jsi opět zabodovala.
Ač by se mohlo zdát, že by mě tato skutečnost měla těšit, opak je pravdou.

 

2. A důvod?
Způsob hlasování a tím pádem i regulérnost celého projektu je při nejmenším do sti podivný. Internetové stránky www.misspraha.cz z daleka nedosahují tak vysoké návštěvnosti, jak by se na první pohled mohlo zdát. U každé dívky můžeš libovolně hlasovat, jak se Ti zachce. Můžeš naklikat třeba 100 000 hlasů. Soutěž tím pádem sklouzla do roviny "Přidělím si sama sobě, co nejvíce bodů". Nehledě na to, že je naprosto zřejmá manipulace s hlasy přímo v databázi na serveru. Můžeš tak sledovat, jak některým dívkám hlasy ubudou a jiným se zase rapidně zvýší.

 

3. Můžeš nějak dokázat své bezesporu závažné obvinění?
Poté co jsem zjistila, že jedna ze soutěžících, která měla jeden dne 14 000 hlasů a druhý již před 100 000, přišlo mi vše velmi podezřelé. Dala jsem si schůzku s jedním zkušeným programátorem a společně jsme vytvořili program, který sám po pouhém spuštění na Internetu přidává té či oné dívce hlasy. Celý průběh soutěže tak hodnotím jako velmi neseriózní a divím se soutěžícím, které mohou mít z takovéto "výhry" radost.

 

4. Jak na celou záležitost reagovali pořadatelé?
Zaslala jsem jim upozornění a oni na to nereagovali. Také jsem oslovila sponzory a inzerenty těchto stránek. I to jsem sdělila organizátorům soutěže - oni však k celé věci nezaujali postoj.

 

5. Myslíš si, že se lze vůbec vyvarovat takovým neserióznostem?
Ano, lze - nehlásit se do takovýchto soutěží :o)) Ne, myslím si, že to nejde, protože ač se soutěž může zdát na první pohled seriózní, skutečnost se objeví většinou až v průběhu soutěže či až na jejím konci.

 

6. Skandál provázel i Miss Internet. Máš ještě chuň účastnit se podobných soutěží?
V každé soutěži se něco najde. Pořadatelé by měli dělat vše proto, aby se něco tak závažného nestalo. Když už se pouštějí do podobných akcí, měli by celý systém zabezpečit. Dávat si hlasy sami sobě není žádné umění. Řada soutěží má přísná pravidla, která se musí dodržovat a ne je takto jednoduše obcházet. Naším programem jsem rozhodně nezamýšlela nečestně pozměnit pořadí soutěžících, ale upozornit na vážný nedostatek systému. Pořadatelé si však myslí, že snad vše proběhlo v pořádku. Omyl! Nechci být spojována s neseriózními projekty.

 
Děkuji za rozhovor.

S Katkou Dubovou si povídala Simona.cz
Více o Kateřině se dozvíte na blazinek.zde.cz

Doporučujeme

Články odjinud