7
Fotogalerie

Miss Praha 2006 Open se stala dívka z Pardubic

Finále se zúčastnila pouze jedna Pražanka. Nejkrásnější dívkou Prahy je třiadvacetiletá Monika Horáková, studentka z Pardubic. Líbila se nejenom odborné porotě, ale i publiku a odnesla si mimo korunky Miss Praha 2006 Open i titul Miss sympatie.

Soutěž Miss Praha Open je celorepubliková soutěž krásy pro dívky nad 16 let, které chtějí zúročit své půvaby a osobnost na poli módy. Letos se konal již 7. ročník. „Letošní ročník proběhl ve spolupráci s hlavním městem Praha a vítězka obdržela mimo jiné pohár jako dar od městského zastupitelstva,“ říká prezident soutěže Ing. Jindřich Karpíšek.

„Soutěž je otevřená pro dívky z celých Čech. Proto i Miss Brno může být třeba dívka z Prahy. Je zajímavé, že pražské dívky se do takovýchto soutěží příliš nehlásí,“ dodává manažerka soutěže Olga Sojková. Představení všech krásných finalistek proběhlo formou módní přehlídky v nákupní galerii Palác Flóra v rámci závěrečného soustředění před finálovým večerem. Dívky předvedly oblečení značek Miss Trendy, Mexx, Billabong, Boutique RG 512, Morellato a Litex. Všechny uvedené značky mají v Paláci Flóra své obchody a některé z přihlížejících dam načerpaly inspiraci a po skončení produkce spěchaly vyzkoušet si předváděné modely na vlastní kůži.

Vlastní finálový večer 11. listopadu ve Smetanově síni Obecního domu moderoval Petr Zajíček z TV Prima a Lenka Přibylová, Miss Praha z roku 2000. Do poroty zasedly kromě prezidenta soutěže Ing. Jindřicha Karpíška, vícemistra v Rally ČR Karla Trněného a JUDr. Tomáše Vavřince, automobilového závodníka a zastupitele hlavního města Prahy, téměř všechny královny krásy z předchozích ročníků. Z řad populárních osobností porotu doplnil zpěvák Vašo Patejdl, Michal David, Sámer Issa a Ilona Czáková. Všichni přispěli k tomu, že zábava byla v plném proudu a soutěžící měly prostor si mezi jednotlivými disciplínami vydechnout a nabrat nové síly.

Dívky soutěžily ve čtyřech klasických disciplínách: rozhovoru s moderátory, módní přehlídce oblečení z dílny Ivany Novotné – Jedličky a Luďka Hanáka, volné disciplíně a promenádě v plavkách. Ta, jako ostatně obvykle, zvedla přítomné pány ze sedadel a mírně letargické fotografy vyburcovala k akci.

Největší úspěch u publika sklidila disciplína, při které měly finalistky prokázat svůj důvtip a pohotovou reakci. Moderátoři soutěže vždy přednesli jeden z Murphyho zákonů a děvčata měla co nejvýstižněji vyjádřit svůj postřeh a reakci na konkrétní pravdu. Jana Racká odpovědí na zákon: Osoba, která toho nejméně ví, toho má nejvíc co říci, diváky rozesmála. „Ten zákon bezesporu platí a dokazuje to naše politická scéna,“ řekla do pléna bez sebemenších skrupulí.

Titul Miss Praha 2006 získala třiadvacetiletá Monika Horáková, která žije na východě Čech a studuje Univerzitu Pardubice, obor regionalistika a informatika ve veřejné zprávě. Jejím největším koníčkem je sport a cestování. Porotu a také diváky v sále si získala nejen krásnou tváří a dokonalou postavou, ale především svým příjemným přirozeným projevem. I proto si odnesla také titul Miss sympatie. Sama o sobě tvrdí, že se ráda dívá lidem zpříma do očí. „Oční kontakt mám ráda a vyhledávám ho, pohled vám hodně věcí o člověku prozradí,“ usmívá se příjemná Miss.

První vícemiss byla korunována devatenáctiletá Zuzana Jandová z Karviné, korunka druhé vícemiss patří také devatenáctileté Karolíně Havránkové z Brna. Rozhodování poroty nebylo vůbec jednoduché a z plánovaných patnácti minut se protáhlo na více než půlhodinu. „Málem došlo k mackovsko-rathovské potyčce,“ vtipkoval Vašo Patejdl. „Doslova dohadování bylo velmi složité, ženská a mužská část poroty nemohla dlouho najít společnou řeč,“ komentoval situaci v zákulisí pražský zastupitel Tomáš Vavřinec. Celý finálový večer byl příjemným vyvrcholením proběhlé soutěže a nezbývá než popřát vítězkám mnoho úspěchů na předváděcích molech a především v osobním životě.

zdroj: Ogilvy PR

Doporučujeme

Články odjinud