Místo skříně muzeum

Místo skříně muzeum

Drobná Australanka patří mezi popové hvězdy od 80. let, stejně jako Madonna i Kylie Minogue je považována za velkou módní ikonu a múzu návrhářů po celém světě. Významnou část svého rozsáhlého šatníku, který by ji nejedna žena mohla závidět, věnovala muzeu a to z garderóby své rodačky uspořádalo výstavu. Je se skutečně na co dívat. Posuďte sami …

V loňském roce se kolem blonďaté Kylie Minogue strhla doslova mediální bouře. Objevovala se na stránkách světových časopisů a novin více než kdo jiný. Důvodem bylo její sexy světové turné Showgirl, které však musela přerušit, neboť u ní lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Byl to šok nejen pro samotnou zpěvačku, ale pro celý svět. Silná Kylie však tuto ránu osudu překonala a opět se vrací v plné síle do světel ramp.

Již od počátku své pěvecké kariéry obletují Australanku široké davy fanoušků a také módních návrhářů. Její drobná postava je přímo dráždí a inspiruje. Vždy se předháněli, kdo navrhne slavné modle výstřednější a originálnější kostým na jeviště či na červený koberec, na kterém je Kylie jako doma. Její soukromý šatník patří mezi skvosty světové módy.

Kylie Minogue si však své módní poklady nenechává jen pro sebe. Značnou část své garderóby se rozhodla věnovat muzeu The Arts Center v Melbourne. Výstava s prostým názvem Kylie neustále přitahuje davy návštěvníků, kteří touží na vlastní oči zhlédnout unikátní prezentaci kostýmů popové divy.

Více než 300 položek věnovaných garderóbě Australské ikony však nezůstává určeno jen pro návštěvníky Melbourne. Celá výstava se vydala na turné a zamíří i do Evropy.

Pokud se nechystáte cestovat, můžete si část expozice prohlédnout na speciálních internetových stránkách http://www.theartscentre.net.au/kylie">www.theartscentre.net.au/kylie, které centrum zprovoznilo pro fanoušky z celého světa.

Návštěva, i ta virtuální, určitě stojí za vaši pozornost. K vidění jsou skvosty od takových umělců, jakými jsou Karl Lagerfeld, John Galliano, Julien MacDonald, Dolce & Gabbana, Veronique Leroy, Stella McCartney a mnozí další. Nechybí pochopitelně ani doplňky v podobě bot a šperků.

Každý exponát je opatřen podrobnými informacemi, z jakého roku pochází, u jaké příležitosti si jej Kylie Minogue oblékla a samozřejmou součástí jsou i fotografie samotné hvězdy v jednotlivých kostýmech. Nenechejte si ujít tu jedinečnou výstavu o vývoji módy od roku 1987 do 2004, jistě oceníte originální styl oblékání, kterým se Kylie proslavila a stala se módní ikonou současnosti.

autor: Simona

Doporučujeme

Články odjinud