Mistrovský bramborový salát je z oliv a rajčat

Mistrovský bramborový salát je z oliv a rajčat

První oficiální mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu HELLMANN´S Cup 2007 má svého vítěze. Držiteli mistrovského titulu se stali Jan Kopřiva a Roman Hamřík z Brna, budoucí profesionální kuchaři, zatím žáci Střední školy potravinářské a služeb Brno, Charbulova ul.

Mratín 1.12.2007 - Do samotného finále HELLMANN´S Cup 2007 – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu se probojovalo pět mistrovských bramborových salátů. Hodnocení odborné poroty, ve které mimo jiné zasedli zpěvačka Heidi Janků a moderátor Luboš Xaver Veselý, bezesporu ukázalo, že sázka na originalitu, nápaditost a mimořádnou vyváženost chuti se budoucím kuchařským profesionálům vyplatila.

Vítězný bramborový salát, jehož přesný recept je uveden níže, mimo poroty ocenili i přítomní diváci. Mistrovství republiky se v Mratíně stalo i zajímavou společensko zábavní akcí a několik stovek přítomných návštěvníků ji bralo jako příjemnou předvánoční inspiraci. Oběma vítězům poblahopřál blahopřejným telegramem také jeden z největších znalců bramborového salátu, gurmán a bavič Petr Novotný. Pořadatelé mají už v této chvíli více než třicet přihlášek do příštího ročníku, tedy HELLMANN´S Cupu 2008.

PIKANTNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT S OLIVAMI A SUŠENÝMI RAJČATY

Vychlazené vařené brambory nakrájíme na stejnoměrné hranolky, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájený řapíkatý celer, cukrový hrášek, sterilované cibulky a jablka.

Promícháme, přidáme dressing z majonézy a zakysané smetany a opět lehce promícháme.

Do salátu přidáme zelené a černé olivy, krájené na kolečka, sušená rajčata krájená na nudličky a nakládanou bazalku s feferony.

Salát lehce promícháme a zdobíme rybízovými rajčátky a čerstvou meduňkou.

zdroj: PromoArt

Doporučujeme

Články odjinud