Mistrovství ČR ve Scrabble 2004

Mistrovství ČR ve Scrabble 2004

Česká asociace Scrabble uspořádala za podpory písničkáře Jaromíra Nohavici a společnosti Global Express a.s., výhradního distributora firmy Mattel Mistrovství ČR ve Scrabble 2004.

V pátek 26. 11. 2004 se v pražském hotelu Extol Inn uskutečnila tisková konference s legendárním písničkářem Jarkem Nohavicou u příležitosti zahájení Mistrovství ČR ve Scrabble 2004. Konference proběhla za velké podpory médií, jejichž velkým lákadlem byl samotný Scrabble patron pan Jaromír Nohavica. Příjemná atmosféra tiskové konference byla završena výzvou Jarka Nohavici pro všechny zúčastněné novináře k simultánnímu souboji ve Scrabble, do kterého se přihlásili pan Ota Popp z České televize, Petr Vavrik z Lidových novin, Jan Hanzlík z časopisu Time in a Yveta Mádlová za časopis Dům a zahrada.

Během následujícího víkendu se v rámci mistrovství utkalo celkem 32 opravdových scrabble profesionálů. V 11ti kolovém souboji získali nejvíce bodů Martin Sobala a Michal Sikora, kteří se utkali ve finále, z kterého vzešel nový 17ti letý mistr republiky Michal Sikora. Celé mistrovství provázela příjemná a přátelská atmosféra členů ale i nečlenů klubu scrabblistů, které zakončilo oficiální vyhlášení vítěze a předání zasloužených odměn.

Více podrobností nejen o Scrabble mistrovství naleznete na:

  1. Scrabble: www.scrabble.com
  2. Jaromír Nohavica: www.nohavica.cz/cz/index.html
  3. Česká asociace Scrabble: http://scrabble.hrejsi.cz/
  4. více Scrabble variací naleznete na: www.tipynadarek.cz

Víte, že hra Scrabble je na českém trhu uvedena ve čtyřech variacích? Jedná se o klasický Scrabble Original a Scrabble Junior a pak o inovativní zpracování této hry pro cestování. Vhodné pro cestování jsou Cestovní Scrabbble a Karty Scrabble. Hru Scrabble Vám můžeme doporučit jako skvělý tip na vánoční dárek.

Cestovní Scrabble, který se skládá z pevného kufříku. V něm jsou uložena písmenka, stojánky na písmena a plastická herní deska se zarážkami, aby písmena při cestě nevypadávala. Velkou výhodou je, že hru je možné kdykoli přerušit, kufřík lze jednoduše zavřít, a poté zase rozehranou partii v klidu dohrát. Pravidla cestovní verze jsou stejná jako u originální klasické verze hry Scrabble.

V rámci představení cestovního Scrabble uvádíme dále Scrabble karty Všechno, co jste kdy chtěli dělat se Scrabble a báli jste se na to pomyslet, vám umožní nové Scrabble karty. Karty, které na trh právě uvádí firma Mattel, jsou rychlejší a jednodušší variantou této hry. Ta spočívá ve vytváření slov, podobně jako v křížovce, pomocí písmenných karet s různou bodovou hodnotou.

zdroj: Agentura M-ocean

Doporučujeme

Články odjinud