Mistrovství ve standardních a latinskoamerických tancích

V hotelu Hilton proběhne v sobotu 6.května 2000 mistrovství Prahy 2000 ve standardních a latinskoamerických tancích o Velkou cenu hotelu Hilton a deníku Sport.

Mistrovství ve standardních a latinskoamerických tancích

V hotelu Hilton proběhne v sobotu 6.května 2000 mistrovství Prahy 2000 ve standardních a latinskoamerických tancích o Velkou cenu hotelu Hilton a deníku Sport. Samotná soutěž proběhne od 10:00 do 17:00 a finále soutěže od 19:00 do 22:00.
Více než dvě stovky tanečních párů z celé České republiky se první květnový víkend zúčastní již tradiční soutěže třídy A, M v kategorii standardních tanců - valtzu, tangu, slowfoxu, valčíku a quickstepu a v kategorii latinskoamerických tanců. Můžeme se
těšit na pohybové ztvárnění působivých rytmů ze čtyř center světové taneční kultury - brazilské samby, kubánské rumby a čača, španělského pasodoble a amerického jive.
Kromě zajímavého estetického zážitku soutěž nabídne i nefalované sportovní zápolení a skutečné napětí. Trenéři, soutěžní páry, choreografové i hudební aranžéři předvedou, jak se jim podařilo ztvárnit pohybovou souhru mezi mužem a ženou, jak dokáží pohybem na skutečně špičkové úrovni vyjádřit hudbu, rytmus a melodii. Jde o nevšední příležitost vidět taneční páry státní reprezentace, medailisty světových a evropských parketů.
Počet přihlášených, více jak 200 dívek a 200 chlapců svědčí o tom, že taneční sport se dostává do popředí zájmu a jeho obliba výrazně stoupá. Svědčí o tom také zájem veřejnosti o taneční soutěže. Prostředí hotelu Hilton i účast špičkových českých tanečních párů navozují elegantní a přitom opravdu sportovní atmosféru dne plného vzrušující podívané, neobvyklé přehlídky mládí a krásy, působivých kostýmů i vzrušující hudby. Slavnostní večer nabídne také soutěž ve vídeňském valčíku o Cenu Bank-
Austria Creditanstalt.
První májový víkend v rytmu tance se koná v rámci Národních dnů sportu a kultury 2000 v Praze jako jedna z akcí projektu Praha - Evropské město kultury roku 2000.
Pořadatelé se teší na vaši návštěvu v hotelu Hilton.

Doporučujeme

Články odjinud