Mladí Američané berou hrozbu AIDS na lehkou váhu, Němci jsou zodpovědnější

Mladí Američané berou hrozbu AIDS na lehkou váhu, Němci jsou zodpovědnější

Mladí Američané si s chráněným sexem nedělají zase tak velké starosti. Například dva z pěti studentů nepoužívají při pohlavním styku kondom.

Ukázal to výzkum Amerického centra pro kontrolu infekcí (CDC).

V roce 2003 činil v USA počet pohlavních styků chráněných prezervativem 63 procent. V roce 2011 už ovšem pouhých 60 procent. Píše to agentura DPA "Navíc od té doby klesl počet mladých lidí, kteří vnímají AIDS jako závažný zdravotní problém," varoval pracovník zmíněného centra Kevin Fentom na brífinku konaném v rámci Světové konference zaměřené na problematiku AIDS v americkém Washingtonu.

Přitom každoročně onemocní virem HIV ve Spojených státech kolem 50 tisíc lidí. Dva z pěti takto postižených jsou mladší třiceti let.

"Musíme vyvinout další úsilí, abychom veřejnosti neustále dokazovali, jak důležitá je ochrana," zdůraznil Fenton.

Naproti tomu v Německu používají při prvním sexu kondom asi tři čtvrtiny mladých párů. Jak píše server ejz.de, vyplývá to z informací Spolkové centrály pro zdravotní osvětu (BZgA).

"Běžný kondom je pro muže i pořád tím nejlepším instrumentem v boji s AIDS. Infekce virem HIV je nadále doživotní záležitostí a nelze ji brát na lehkou váhu," tvrdí Oliver Moldenhauer z humanitární neziskové organizace Lékaři bez hranic.

ČTĚTE TAKÉ:
Zabijáci vášně aneb co vám zaručeně pokazí intimní radovánky

ČTĚTE TAKÉ:
Petra Faltýnová a Leoš Mareš nafotili sexy fotky

Doporučujeme

Články odjinud