Mléko a těhotenství

9 komentářů

Terina
11. listopadu • 19:18

Tedy v Jiříně ani v jeho okolí jsem žádnou MUDr. Kalinovou nenašla - což přesně odpovídá jejím prapodivným názorům na mléko a jeho deriváty. Mluvíme-li o normálním, zdravém, čerstvém mléce, není na něm nic nezdravého, naopak. Je to asi stejně inteligentní, jako prohlašovat, že je nezdravé chovat kočky, protože hodně lidí je na kočky alergických. Další připomínku mám k úsměvné referenci na "Boží hovádka" (která se píší s malým b) - velmi vtipné, ale pokud jste někdy sledovala volně chované krávy, víte, že například takový býk pochoutku v podobě mléka některé z dam ve svém harému rozhodně neodmítne, potud tedy moudrost božích hovádek. A když už mluvíme o marketingu a používání vlastního rozumu - co myslíte, která skupina výrobků asi bude potřebovat větší mediální a názorovou masáž - relativně levné, chutné a staletí oblíbené mléko, nebo velice nákladné náhražky, které by si normálně kupovali jen skuteční alergici, kterým nic jiného nezbývá?

Ján Chovanec
30. listopadu • 12:51

Vážená pani doktorko, u syna /2,5 let/ se zistil deficit laktázy. Zajíma mně,jaké mléčné vyrobky může a jaké nesmí užívat /čerstvé mléko, syry, zakys. mléko, bryndza, smota¨na sladká, kysla .../
Děkuji Chovan

také MUDr.
9. prosince • 19:37

MUDr. Kalinová píše nesmysly, jestli považuje sýry za nezdravý zákusek, mluví to za vše.
Dle všeho o žádnou Dr. nejde, ale to je jedno.Přeji jí hlavně pevné kosti ve stáří, a méně napsaných nesmyslů na netu. Mmch mléko je staletí využívanou potravinou, s deficitem laktázy tenhle fakt nijak nesouvisí.
Ano, patří mezi přirozené zdroje vápníku. A má další dobré vlastnosti. Stejně jako kvalitní mléčné výrobky.
Tedy ne nízkotučné, ne dobarvované, ne doslazované umělým sladidlem.

Didisek
30. června • 17:16

Re: Mudr. Kalinová
tak takové názory opravdu velice "ráda" slyším. Ano, vím o existenci alergií na laktózu ale proč hned všem říkat nepijte mléko bude zdraví. Pokud mléko a mléčné výrobky piji a nevadí mi - naopak mi prospívají, tak proč od toho upouštět? A kombinace zakysaných mléčných výrobků a syntetického Lactobacilla mi pomohla od problémů s mykózami ...
Takže opravdu tento názor nechápu

Pavel G.
27. června • 10:46

Pokud někdo není alergický,at mléko pije.Na trhu lze koupit celou řadu tablet vápníku,který je ovšem z pěti až osmi procent ůčinný,vylučuje se přes ledviny(kameny.Několika leté hledání ukázalo na Nutrilite.
Málo kdo z odborníků a lékařů má možnost růst a studovat to nej nej, nebotˇpracují pro peníze.
Jinak vše kolem lékařství a zdravé výživy je jeden z nejvýhodnějších bysnysů.
Neposuzujme názory,berme v ůvahu fakta a skutečnosti.

Mary
24. června • 15:00

Ona paní RNDR. Oliveriusová je asi taková orbornice na zdravou výživu jako já jsem atomový fyzik...A vám paní doktorko Kalinová děkuji!!!

cvachova
24. června • 9:26

Pří kojení je velmi důležité mít dostatečné množství tekutin.Na trhu jsou i upravené multivitamíny pro kojící nebo těhotné matky.Možná je to lepší varianta než ,, krabicové ,, mléko,které je běžně k zakoupení.
Skutečné mléko je určitě lepší,ale kdo má doma krávu.......

^^^^
23. června • 19:33

MUDr.Kalinova,jestli ze jste opravdu doktorka,tak jste mne prijemne prekvapila.
Ono je bohuzel dost lekaru,co spolupracuji s publicitou,misto aby jim slo opravdu o zdravi lidi.

MUDr. Kalinová Jiřin
23. června • 18:48

Nesmysl... mléko rozhodně není zdravým ani přirozeným zdrojem vápníku, vždyť se o tom všude píše a nejnovější výzkumy tomu jen nasvědčují.Vstřebatelnost vápníku z mléka není ani zdaleka 90% (proboha, kdo tohle psal?!), vzhledem k tomu, že u převážné části dospělé populace lze nalézt deficit laktázy, enzymu schopného štěpit laktózu a potamžo tedy trávit mléko a získávat z něj vápník.Konzumace mléka je navíc dnešními vědci podezírána z podílu na patogenezi celé řady chorob.Mléko rozhodně nepatří mezi přirozené zdroje vápníku, zmiňovaných vitamínů, minerálů, kvalitních bílkovin apod. Existují potraviny s mnohem vyšším podílem Ca (např. sezam), který je zde navíc dobře stravitelný a konzument se nevystavuje nežádoucím účinkům konzumace mléka a mléčných výrobků.Co dělá kráva, aby měla dostatek kvalitního mléka pro svá mláďata? Pije mléko svých kolegyň?! Samozřejmě že ne. Protože i to Boží hovádko "ví", že je to nesmysl. Odkud má tedy vápník?Mléko nepiji, jogurty ani sýry nejím (jen občas, jako nezdravý zákusek). Jsem zdravá (ani nemám svého obvodního lékaře), moje zubní lékařka na pravidelné preventivní prohlídce vždy jen konstatuje naprosto zdravé zuby, zlomeninu kosti jsem nikdy v životě neměla.Tento a jemu podobné články jsou pouze vychytralým marketingovým trikem na podporu odbytu neprodejných mléčných výrobků.
Nebuďme hlupáky a začněme používat vlastní rozum.

Doporučujeme

Články odjinud