Mluvil jsem s anděly i Bohem, tvrdí muž, jemuž se na několik hodin zastavilo srdce | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Mluvil jsem s anděly i Bohem, tvrdí muž, jemuž se na několik hodin zastavilo srdce

Don Houston z Oklahomy utrpěl před Vánocemi infarkt srdce. Stalo se to ve spánku a následkem ucpání koronárních cév se mu zastavilo srdce. Záchranáři se ho pokoušeli oživovat. Bez tlukoucího srdce údajně ležel několik hodin a prodělal tudíž klinickou smrt. Lékaři šanci na probuzení vzdali, on však přesto procitl. A tvrdil, že navštívil Nebe, anděly i samotného Boha.

Lékaři přivolaní do bytu Houstonových dokázali po třech elektrických šocích z defibrilátoru srdce opět přivést k činnosti. Poté Dona převezli na jednotku intenzivní péče, kde však dlouho nedoufali, že přijde k vědomí. Lékaři manželce Ritě svěřili, že se nedá mnoho dělat a musí se prostě čekat. Ona, jako zarytá křesťanka, ale vešla za mužem do pokoje a intenzivně se modlila.

Don po probuzení vyprávěl, jak ho v bílé místnosti zdravili andělé, kteří ho pak odvedli na Zem. Všechno v místnosti, již navštívil, bylo neskutečně klidné a nadpřirozené, že se to prý nedá pozemskými pocity popsat.

„Zdůrazňoval, že to nebyl v žádném případě sen, bylo to velmi skutečné, včetně andělů, a dokonce k němu promlouval Bůh,“ píše britský list Daily Mirror. Ovšem Houstonovi jsou silně věřící křesťanská rodina. A jejich mozková činnost tím může být ovlivněna.

Doporučujeme

Články odjinud