Móda nejen do koupelny

Móda nejen do koupelny

Ne často se stává, že se v Čechách zrodí zajímavý designový projekt použitelný pro širokou veřejnost. Naštěstí i takové věci se dějí, a to třeba v případě kolekce koupelnových doplňků navržených módní návrhářkou Blankou Matragi.

Společnost Grund, která se zabývá výrobou koupelnového textilu a doplňků, oslovila známou návrhářku Blanku Matragi, aby ke 20. výročí vytvořila speciální kolekci koupelnových předložek. Návrhářka je známá díky své tvorbě večerních šatů z malovaného hedvábí. Její rukopis velmi snadno poznáte, svůj styl totiž po léta nemění. A ani tentokrát se žádné šokující překvapení nekoná, od firmy Grund se jednalo o jasnou sázku na jistotu.



„Mým cílem bylo vytvořit něco složitého, unikátního, originálního,“ hovoří o své kolekci Blanka Matragi. „Průmysl by neměl podceňovat design. Tvorba v oblasti užitého designu mě velmi zajímá. Do návrhů kolekce jsem se proto vrhla s velkým invenčním nasazením. Tvoření je pro mě hrou a nejinak tomu bylo v tomto případě. Samozřejmě mám přehled o tom, jaké jsou aktuální trendy. V návrzích předložek jsem je respektovala, ale zároveň jsem vyšla ze své aktuální tvorby,“ vysvětluje Blanka Matragi.



Sama návrhářka přiznala, že vytvoření kolekce koupelnových předložek jí trvala 24 hodin, ovšem sama výroba před 2 roky. Aby výsledek přesně odpovídal původním skicám, technologové museli experimentovat s nejrůznějšími technologiemi až přišli na kombinaci s došíváním. Předložky z jemné příze tak skutečně připomínají látky z šatů navržených Blankou Matragi.



Unikátní design výrobků přímo vybízí k použití i mimo koupelnu. Jednotlivé kousky vypadají stejně dobře jako koberec či obraz na stěně. Jejich značnou výhodou je i možnost praní a firma navíc poskytuje na tuto kolekci 3-roční záruku. Grund si za svou prací skutečně stojí, složitá a komplikovaná výroba a zaměření na design jsou hlavními zbraněmi v tvrdé asijské konkurenci. A kvalita tu opravdu vítězí na plné čáře.



Kolekce obsahuje pět různých vzorů ve výrazných barvách z pera Blanky Matragi. Produkty z výroční kolekce jsou k dostání exkluzivně v internetovém obchodě společnosti Grund na adrese www.grund.cz. Všechny varianty můžete zakoupit ve dvou velikostech, a to 60 x 100 cm za 1500 Kč a 70 x 120 cm za 2100 Kč, pouze fialovo-černá varianta bude k dostání v jednom rozměru 60 x 130 cm za 1950 Kč.



Foto: archiv Grund

Doporučujeme

Články odjinud