Módní poradna. Nejčastější otázky, se kterými si nevíte rady. II. díl

Módní poradna. Nejčastější otázky, se kterými si nevíte rady. II. díl

Nevíte si s něčím rady z oblasti stylu? Tak v tom určitě nejste sama! Stíhat sledovat všechny trendy a novinky je dost těžké, proto si spolehněte na nás! Poradí vám naše stylistka Mariya.

1. Poslední dobou na ulicích často vídám, že ženy nosí místo kalhot legíny. Je to opravdu plnohodnotná alternativa?

Určitě ne! S tímto „trendem“ jsme se taky už setkali. V žádném případě nelze si místo kalhot vzít legíny. Kromě toho, že tento kousek už v módním světě odešel do pozadí, už jen ze své podstaty nedokáže nahradit spodní část outfitů. Jsou elastické, kolikrát i poloprůhledné a na sluníčku odhalí úplně všechny nedokonalosti. Ani v zadní části ani v té přední není látka nijak zpevněná, proto obepíná všechny naše partie a vystavuje je v dost nelichotivém světle. Kratším sakem, které končí těsně nad zadkem, se to opravdu nespraví! Pokud jsou legíny kouskem, kterého se nemůžete vzdát. Vyberte si hodně pevné nebo i kožené a noste je s topy, které budou končit minimálně v půli stehen. Na kombinaci legíny a krátká sukně prosím také zapomeňte.

2. Slyšela jsem, že je teď v módě sportovní obuv k elegantním outfitům. Nedokážu si to moc představit, to si teď můžu na sebe vzít své staré tenisky k pouzdrové sukni?

To rozhodně ne, staré sportovní tenisky jsou určeny jen pro sport. Sportovní boty se teď opravdu nosí a hlavně k elegantnějším věcem, aby ten kontrast ještě víc vyniknul, jedná se ale o úplně nové, barevné tenisky. Většinou jsou dokonce neonové nebo s nějakým výrazným potiskem. Kromě pohodlí dodají vašemu outfitu šmrnc. Letos se také nosí nejrůznější verze pantofli a zvláštních sandálků, připomínající zdravotnickou obuv. Jsou ale ve stylovém provedení, tak je vyzkoušejte taky.

3. Jak bych měla nosit leopardí potisky a nevypadat přeplácaně?

Leopardí potisk je dost velký oříšek a je tenká hranice mezi stylovým a laciným. Tady platí pravidlo – méně je více. Pokud opravdu toužíte po kousku s leopardím vzorem, my doporučujeme boty. Vypadají dobře jak s černobílými kombinacemi, tak i s výraznějšími barvami. Jen pozor, je potřeba, aby byl zbytek outfitu bez dalších potisků. Pokud chcete přeci jen vyzkoušet nějaký větší kousek, jako například halenku nebo kalhoty, nechte ho pořádně vyniknout a nakombinujte s neutrálními barvami – béžovou, černou, hnědou. Určitě nedoporučujeme přidávat k leopardu lesk. Například u lakované kabelky s takovým vzorem si můžete být jistá, že lacině vypadat bude.

4. Musím v létě do práce v silonkách?

To záleží na tom, jak moc přísně se u vás ve firmě dbá na dress code. Pokud je to alespoň trochu možné, je samozřejmě lepší je nenosit. V tomto případě musí ale vaše nohy vypadat dokonale – hladké, nakrémované, bez modřin a škrábanců. Určitě dobře fungují i samoopalovací prostředky, které kůži dodají nádech zdravého opálení. Další možností jsou punčochy ve spreji. Je to obdoba tekutého pudru, který dokáže sjednotit barvu a dodá nohám sametový efekt. Když jsou ale silonky pro vás nevyhnutelným řešením, dejte přednost velmi průhledným ale černým. Tělové silonky opravdu nedělají hezké nohy! A ještě jedna „maličkost“ – punčochy noste jen do lodiček s uzavřenou špičkou.

Výzva! Máte také nějaký stylistický dotaz, se kterým si nevíte rady? Napište nám do redakce a my vám ho velmi rádi zodpovíme! Pište na niebauerova@mf.cz

Doporučujeme

Články odjinud