Módní trendy pro jaro

Módní trendy pro jaro

Tak jako se příroda na jaře probouzí z hlubokého spánku a pod paprsky slunce se země zbarvuje do svěžích odstínů života, tak se mění i styl a barvy účesů po dlouhé zimní přestávce.

Módní trendy pro jaro

Tak jako se příroda na jaře probouzí z hlubokého spánku a pod paprsky slunce se země zbarvuje do svěžích odstínů života, tak se mění i styl a barvy účesů po dlouhé zimní přestávce. Zatímco v zimě jsme barvy tlumili a nenápadné účesy schovávali pod čepice, na jaře nastává příjemná změna a my máme chuň se konečně ukázat v novém svěžím a veselém stylu.

 

Proto i poslední jarní trendy jsou plné energie a života a nadýchanost a lehkost se stává pro toto roční období naprostou nezbytností.

 

Jaké barvy?
Záleží na nás. Na naší image, fantazii a náladě, zkrátka vše je dovoleno! Platí pouze jedno pravidlo: Jednolitost barvy našich vlasů je minulostí. Základ současného trendu tvoří náš přírodní odstín vlasů, který je postupně prosvětlován a barven až dvěma odstíny. Jakými, to samozřejmě závisí na naší přírodní barvě (základu). Brunetky se prosvětlují a následně barví, blondýnky se ztmavují a zvýrazňují o 2 až 3 odstíny základu.

 

Jaký střih?
Co se týče střihu a délky vlasů, nejen loni, ale i letos je "in" vzdušnost a lehkost, která platí i například pro drdoly. Výrazné prostřihy, "rozčepýření" či postupné výrazné sestřihy dlouhých vlasů se stávají pro letošní jaro symbolem.

Poslední otázkou zůstává, jak takového rozpustilého vzhledu docílit a hlavně, jak si ho udržet. Aby styl účesu byl dokonalý a padl jak k našemu typu, tak k našemu životnímu stylu, musíme zajít pro radu k odborníkovi. Ten už je vyškolen tak, že přesně odhadne, co se k našemu stylu hodí. Obecným postupem pro barvení či přibarvování vlasů zůstává nejprve vlasy ostříhat do tvaru účesu a teprve poté aplikovat barvu, která se střihu musí přizpůsobit. Naším cílem však je nejen být krásná poté, co vyjdeme od kadeřníka, ale svou krásu si udržet co nejdéle. To vyžaduje naši péči a čas. Záleží ovšem stále na typu střihu. Jinak upravujeme vlasy dlouhé a středně dlouhé, kdy stačí mnohdy použít ráno trochu vody a kartáče. U krátkých vlasů použijeme přípravky speciálně určené pro styling - tvarování vlasů, které chceme docílit. Jedná se o gely, pěny a vosky, které nám doporučí kadeřník. Co je ovšem důležité a často neprávem opomíjené jsou šampony. I ty musí být přizpůsobeny našemu vlasu, aň se již jedná o vlasy normální, barvené, odbarvené, mastné či suché. Všechny tyto přípravky nám pomáhají udržet si barvu a kvalitu vlasu co nejdéle.

zdroj: AMI Communications

Doporučujeme

Články odjinud