Módní trendy pro rok 2023: Připravte se na bokovky, krajky a kobaltově modrou! | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Módní trendy pro rok 2023: Připravte se na bokovky, krajky a kobaltově modrou!

Rok 2022 se s námi loučí a nový rok přímo buší na dveře. A spolu s ním i nové módní trendy! Na co se připravit v roce 2023 a čím osvěžit šatník?

Krajky, kam se podíváš

Není to úplně vhodný outfit do kanceláře, ale na večírek nebo až přijdou letní horka, je jako dělaný. Pyžamové modely a šatičky, které bylo snadné si splést s nočními košilkami, se v módních trendech objevovaly už v minulých sezónách, nyní ale bude kladen důraz na krajkové detaily. Pro odvážné nebudou chybět ani odvážné korzety a podvazky, pokud si ale na takové modely netroufáte, postačí i košilka s krajkovým lemem vykukující zpod saka.

FotoJet (7).jpg

Pokračování 2 / 5

Kobaltová záře

Ačkoliv oficiálně pro rok 2023 vyhlásil institut Pantone barvu roku s názvem Viva Magenta, zdá se, že nebude na piedestalu sama. Vedle ní se totiž zařadí kobaltově modrá, která už mezi trendy probleskovala v minulosti. Letos zazářila na přehlídkách návrhářů jako Alexander McQueen, Richard Quinn nebo David Koma, kteří jí předestírají slibnou budoucnost pro následující sezónu.

FotoJet (4).jpg

Pokračování 3 / 5

Srdíčkový motiv

Návrháři jako Victoria Beckham, Moschino nebo Nensi Dojaka asi od roku 2023 očekávají především lásku. Ta bude zřejmě poletovat ve vzduchu stejně jako srdíčka v jejich kolekcích. Tento motiv se bude objevovat nejen jako potisk, ale i coby aplikace na šatech nebo jako srdcovité průstřihy, které budou v roce 2023 také trendy.

FotoJet (3).jpg

Pokračování 4 / 5

Bokovky

Je to oficiální, jeden z největších trendů devadesátek je definitivně zpátky. Nízký pas kalhot, ale i sukní, který odhaluje pupík, je ošemetným tématem, protože v očích veřejnosti se vztahuje především na mladší ročníky. Pokud ale máte dostatek sebevědomí, je jen na vás, zda tento hit opět přijmete za svůj a s nostalgií vytáhnete z šatníku na půdě džíny, které jste nosila jako náctiletá, stejně jako naše maminky pátraly, kam se poděly jejich zvonáče. Bokové džíny či kalhoty nemusíte nutně párovat s crop topy jako modelky na přehlídkových molech, dobře budou vypadat i s košilí zastrčenou dovnitř.

FotoJet (5).jpg

Pokračování 5 / 5

Třásně, třásně, třásně!

Třásně nejsou samozřejmě žádnou módní novinkou, naopak. Na oblečení se v různých obměnách objevují už od 20. let minulého století, slaví tedy více než sto let. Letos si je vzali na paškál návrháři módní značky jako Givenchy, Stella McCartney či Victoria Beckham a vdechli jim nový život. Uvidíte je ve stylu manžet začínající na rukávech od lokte, coby zakončení crop topů i na šatech. Zkrátka: nadcházející sezóna patří třásním!

FotoJet (6).jpg

Doporučujeme

Články odjinud