MONIKA (35): S partnerem jsem nezažila orgasmus, ale frigidní nejsem

17 komentářů

Rambíša
25. dubna • 8:50

Nechápu ,že si paní neužila v mládí,kdy si mohla s více muži vyzkoušet sex a objevit co ano a co ne.Začít na stará kolena chtít zažít něco jako ve vymyšlené (a trapné) knize,no teda....Něco o ní vypovídá i to,že s nějakou masturbací začala taky až "na starší" kolena,no kdyby měla nějakou pravou chuť ,tak už by začala hodně za mlada.Takhle to vypadá,že o svém těle nic nevěděla až do teď nic.Výmysly typu "muž ji dovedl k úžasnému vyvrcholení " a ona jen ležela jak balík slámy,to je výcuc ze špatných románů pro ženy!

j66
22. dubna • 16:43

Ted jsem si článek ještě jednou přečetla. Paní chce zažít orgasmus jako z "50-ti odstínů šedi" , tj. bdsm praktiky. Dost dobře si nedokážu představit lehce ostýchavého obyčejného muže (viz popis) , jak s vášní svazuje pisatelku a dává jí výprask. Pokud chce něco takového zažít, tak by měla jít tam kde se schází podobná komunita.

Elynor
21. dubna • 20:53

No a kdyby chtěla s tímhle partnerem zůstat, ale přece jenom aby se to trochu vylepšilo, tak cokoli, co tady můžeme radit, už někdy někde někdo napsal. Už si to dávno mohla načíst. A asi i načetla. Jenže když to tomu chlapovi neřekne, tak se těžko něco změní. Jestli se stydí, tak mu to může napsat. Poslat mu pár odkazů, třeba na video pro dospělé, kde se provozuje něco, co by se jí líbilo. Nebo nemluvit a konat sama. Ale bez akce není reakce, jestli ona neudělá nic, vnuknutí se pánovi nedostaví, a lepit to dětma je podle mého to nejhorší, co se dá udělat. Zejména s ohledem na to potomstvo.

Anonymizovaný
22. dubna • 11:17

@Elynor: Tak snad chlap by si měl nastudovat a nebýt dřevo, když ona je taková stydlivka. :-D

Elynor
22. dubna • 12:28

@Anonymizovaný: On nemá důvod něco studovat, když NEVÍ, že ona je nespokojená. On žije roky v domnění, že je všechno OK, tak proč by něco studoval? Ona má problém, takže ona to musí řešit. Otevřít pusu a říct, co chce. To je minimum. Neřekne si, nemá. Nikdo není jasnovidec, aby byl povinen vytušit, že se od něj očekává nějaké blíže nedefinované "něco". Což platí pochopitelně oboustranně. Možná že se ona bojí, kdyby se ozvala, aby se nedozvěděla, že je sama taky dřevo. Pak by mohli studovat a experimentovat společně, ale osobně nevěřím, že by to k něčemu pozitivnímu vedlo. Jsou-li oba dřevo, tak tu jiskru nevykřešou. ]:-D

Kaja
2. února • 18:59

@Elynor: Pravdu máte obě/oba. Pak jsou ještě případy, že i když řikáte, ukazujete a on si jede furt to svoje. Ale to je zase jiný příběh :-)

Elynor
21. dubna • 20:38

Když tohle je takový celkově zoufalý přístup. Odhaduju, že tenhle partner je její první a jediný, nikoho jiného nepoznala. Teprve kolem třicítky si našla ty odkazy a začala aspoň s masturbací. To je malé plus. Ale jestli chce prožít zbytek života takhle na půl plynu, s chlapem, který o ni náhodně zakopl, kterého ona nemiluje a je s ním jen proto, že všichni ostatní s někým jsou, tak ona teda taky, s chlapem, který jí sice podle jejích slov celkem vyhovuje, ale zřejmě jen proto, že je to muž, a je ochotný s ní být a ani po 5 letech neutekl, tak to jí teda není ani rady, ani vzájemné hospodářské pomoci. Nelze vykřesat závratné sexuální zážitky, když není z čeho. To by si mohli klidně doma spolu přehrávat ty scény z knihy nebo filmu, a stejně by z toho byl akorát trapas. Buď se smíří s tím, že holt na nic lepšího nemá a že příslovečný vrabec v hrsti, nebo udělá prvně něco sama se sebou, a pak si najde muže, se kterým prožije posléze i ten orgasmus, protože to nebude volba z nouze, ale opravdový vztah, kde ta touha a vzrušení bude, a na četbu 50 odstínů čehosi pak ani nebude mít slečna čas.

Anonymizovaný
21. dubna • 19:44

Ach jo, v tomhle by se mnou (fiktivní?) protagonistka příběhu moc nepořídila, nikdy jsem tak úplně nepochopila, že někdo sice dokáže mít sex, ale má problém o něm mluvit. Mívala jsem spíš opačný problém. Na druhou stranu, připadá mi docela dost problematické přeceňování orgasmu při souloži a/nebo při partnerské sexuální aktivitě. Jistě, někteří sexuální partneři jsou sobci, kteří se honí jen nebo převážně za vlastním orgasmem, ale jsou i skvělí, nežní a citliví milenci, kteří se můžou přetrhnout, přesto žena s nimi nedosahuje orgasmu, a NENÍ TO NIČÍ VINA, a i tak to vůbec nemusí znamenat, že milování nestojí za nic, naopak, minimálně z hlediska splynutí duší může být naprosto úžasné. Může to být do značné míry tím, že někdo prostě - aspoň v určité fázi života - je spíše nastaven tak, že partnerský sex je sice příjemný a vzrušující, ale vyvrcholení dosáhne jen masturbací. No a? Pokud to do budoucna půjde i s partnerem, skvělé, ale pokud ne, vůbec to nemusí znamenat, že je někdo nemožný nebo nedostatečný milenec nebo milenka. Sice jsem ráda, že žijeme v době, kdy mají všechna pohlaví právo na potěšení ze sexu, ale nelíbí se mi zvrhávání se směrem k druhému extrému :-(

Mata69
21. dubna • 18:45

Ona je tak strašně ostýchavá, že se s manželem po pěti letech stydí mluvit o sexu. Spát se s ním nestydí, dokonce uvažují, že si pořídí dítě. No potěš, fakt netuším jak by mohlo dítě zlepšit jejich sexuální vztah, spíše hrozí, že to bude horší. No a hlavně by paní měla přestat číst takový debilnosti jako je 50 odstínů šedi apod.

Anonymizovaný
21. dubna • 15:42

Těžko komu radit. Na jejím místě bych si asi spíš kladla otázku, zda si místo dítěte nepořídit jiného partnera. Aby za x let nezjistila, že sice spolu dítě, společné jméno a bydliště mají, ale to je asi tak všechno. Proč si nepočkat a nemít dítě s někým, s kým si skutečně padnu do noty ve všem všudy? Někdy se totiž stane, že je úžasný sex po letech praxe s nulovými výsledky, kdy je manžel minulostí a člověk se sblíží s jiným partnerem. Nezáleží, kolik nám je let, ale koho k tomu máme. A když potká toho pana báječného vdaná ženská s malými dětmi, je to malér.

j66
21. dubna • 14:45

Mluvit co a jak, je důležitý, ale pochybuju, že to nějak extra pomůže. Když po 5-ti letech s jedním partnerem neprožila orgasmus, tak ho s ním už asi neprožije. resp. bude se muset při sexu postarat sama. Kvůli sexu bych manželství nebourala, prožití orgasmu se dá řešit i masturbací nebo milencem. Taky jsem četla, že některé ženy mají orgasmus jen při porodu, takže i dítě by to mohlo vyřešit :-))

Mata69
21. dubna • 18:48

@j66: Ona neprožila orgasmus, protože není schopna manželovi ani říci co a jak. Podle všeho čeká, že se manžel "postará " on nejspíš netuší, že je něco špatně.

Anonymizovaný
21. dubna • 11:40

Z vlastní nemilé zkušenosti vím, jaké to je neštěstí mít vztah se ženou, které se nedokáže/stydí/bojí vyjádřit. Co by se dalo vyřešit jedním rozhovorem místo toho měsíce i roky tiše narušuje vztah až do bodu, kdy lidově řečenou bouchnou saze a z frustrace všechna ta nespokojenost vyletí ven. Muž pak jen oněměle zírá, proč má ženská hysterický záchvat, když celou dobu dělal věci tak, jak ona chtěla. Neboť mlčení je souhlas a těžko muž si sám telepaticky domyslí, že má něco dělat jinak, když mu žena neřekne, že to chce jinak a místo toho to vypadá, že muž dělá, co má.

Kaja
2. února • 19:25

@Anonymizovaný: Souhlas, ale trocha zájmu o ženu by taky neuškodila. Jet si to svoje a předpokládat, že ten druhý je z toho automaticky nadšený jen proto, že si nestěžuje, je taky trochu krátkozraké.

Betyyna
21. dubna • 11:34

"Bože do čeho jsi to rozum dal".... ačkoliv si myslím, že ho tam moc nedal 8-)

Elynor
21. dubna • 10:45

Samozřejmě. Dítě, to je ideální univerzální recept na všechny problémy. To si ho pořiďte, a kdyby jedno nestačilo, tak ještě dvě tři další. A pak nám přijďte napsat, jak to zabralo. ]:-D Tady je k řešení o hodně víc problémů a podstatnějších, než sex a orgasmus. Ale dítě to skutečně nezachrání. :!:

Anonymizovaný
21. dubna • 10:27

5 let spolu a stále spolu neumí mluvit?

Doporučujeme

Články odjinud