Monsoon spa – exkluzivní lázně pro zdraví, krásu a duševní harmonii

Monsoon spa – exkluzivní lázně pro zdraví, krásu a duševní harmonii

Monsoon spa nabízejí komplexní lázeňské služby v samém centru Prahy. Na třech podlažích o celkové rozloze 650 m2 najdete v dnešní hektické době tak potřebný klid, harmonii, relaxaci - vše, nač jen vaše tělo pomyslí.

Tak například tradiční lázeňské procedury včetně uhličité vany nebo skvěle vybavené fyzioterapie. K tomu exotikou vonící, staletími prověřené procedury Východu od několika druhů asijských masáží přes akupunkturu, akupresuru, ajurvédu až po pozitivní energií dobíjející pyramidální léčbu. To vše ve spojení se špičkovými technologiemi a kvalifikovaným personálem. Právě rozsáhlá nabídka léčebně-relaxačních procedur a prvotřídních služeb je důvodem, proč jsou Moonsoon spa označovány za průkopníka lázeňství v hlavním městě.


„Prvotním impulzem byly mé vlastní zdravotní potíže,“ vzpomíná na zrod projektu jeho „duchovní matka“ a majitelka Monsoon spa Lenka Tretterová. A dodává: „Vyzkoušela jsem mnoho léků a „zaručených“ rad a stále mi nebylo lépe. Tak nezbývalo než si pomoci sama. A tehdy jsem pochopila, že když začnu poslouchat a vnímat své tělo, ať už prostřednictvím jógy či jen prosté chůze, dozvím se mnoho o svých bolestech a strastech. Člověku se nechce v dnešní uspěchané době ztrácet čas sám se sebou, ale sama můžu potvrdit, že to stojí za to. Teta mého otce říkávala: Příroda dlouho dává na dluh, až se zeptá hlasem nemilosrdným… A tak to bohužel je. Je škoda, že se mnoha prozíravými myšlenkami našich předků, kteří žili více spjati s lidmi a přírodou, neřídíme. Dnes je jednodušší spolknout pilulku, a zakrýt tak dlouhodobé signály našeho těla. Pak ale přichází chronické bolesti, nenávratná poškození a deprese. Proto jsem se rozhodla vytvořit místo, kde si lidé mohou vyzkoušet, že pečovat o sebe se opravdu vyplatí a navíc to může být velmi příjemné.“

Originální prostor v pasáži U Hájků v ulici Na poříčí Monsoon spa přirozeně člení do dvou hlavních částí, každá s vlastní svébytnou atmosférou a zaměřením. Privátní spa tvoří dvě separátní místnosti se saunou či párou, whirpoolem, sprchou a odpočívárnou – určitě originální místo pro obchodní jednání nebo romantickou schůzku. Druhá, rozsáhlejší část je přístupná pouze členům exkluzivního klubu Monsoon spa. Je tvořena suchou a mokrou části a částí pro specializované terapie. V suché části se provádějí rozmanité asijské masáže, sportovní a relaxační masáže, masáže lávovými kameny, lymfodrenáže, baňkování, reiki, shiatsu. Mokrá část nabízí například finskou saunu, aroma saunarium, aroma a bylinnou páru, hydromasážní vanu, léčbu obelisky, thalasso (solná) oxygenoterapii (léčbu kyslíkem), ledovou studnu, ochlazovací vědro a tropický déšť. V části pro specializované terapie mohou členové klubu vybírat ze šesti balíčků složených ze zvláštních procedur, jejichž specifické zaměření naznačují názvy: Relax, Energy, Immunity, Detox, Slim a Beauty. Škála léčebných nebo jen udržovacích technik pro krásu a zdraví je opravdu jedinečná.

Neuvěřitelně uklidňujícím dojmem působí už samotné prostory Monsoon spa. Vše je promyšleno do nejmenšího detailu. Každý kus nábytku, umyvadla, každá dekorace má své promyšlené místo, funkci a symboliku a energie může místnostmi proudit bez omezení. Barvy a materiály, vůně, tlumené osvětlení, hudba, kterou si klient může redukovat podle nálady… Všechny místnosti mají svůj název, náladu, účel, jemuž je promyšleně uzpůsobeno i vybavení. Lázně jsou postaveny v asijsko industriálním designu s respektem k zásadám Feng – shui.
„Monsoon spa je můj velký sen proměněný v realitu. Inspiraci jsem sbírala na cestách po světě a v moudrých knihách,“ prozrazuje Lenka Tretterová a připouští, že při realizaci narazila na řadu problémů. Na výsledku je však vidět, že Monsoon spa jsou její srdeční záležitostí. „Asi největší radost mám z otočných obelisků a solného tepidária, které se nám podařilo obložit štípanými kousky bambusu. A také z vlastní řady čistě přírodní kosmetiky Monsoon spa. Po pravdě řečeno, radostí mě naplňuje vlastně každé místo v našich lázních. Skutečnost, že tady za pár dní přivítáme první hosty, se pro mě rovná malému zázraku, ve který jsem občas už ani nedoufala,“ přiznává Lenka Tretterová.

Možnost využít komfortních lázeňských služeb zaručuje členství v klubu Monsoon spa. Tak je nejlépe zajištěno soukromí a individuální přístup ke každému klientovi. Systém online rezervací garantuje, že ve stejnou chvíli nebude v celých lázních více než 15 osob. Přenosná klubová karta, výhodná pro firmy, opravňuje k pěti návštěvám týdně v celkové délce 10 hodin, k libovolnému využití mokré části. V rámci těchto 10 hodin je možné si zarezervovat až dvě terapie po max. 90 minutách. Nepřenosná klubová karta opravňuje k pěti návštěvám týdně v celkové délce 10 hodin, k libovolnému využití mokré části a v rámci těchto 10 hodin k rezervaci jedné terapie po max. 90 minutách.

Zdroj: 2media

Doporučujeme

Články odjinud