7
Fotogalerie

Mrazivá krása

Při pohled z okna je jasné, že zima a mrazy jen na nepominou. V takovém počasí trpí i dosud bezproblémová pokožka, teploty pod nulou nikomu dlouhodobě neprospívají a proto je potřeba změnit obvyklou péči za intenzivnější. Jedině tak budete moc na jaře okouzlovat svým vzhledem.

Nyní, více než kdy jindy, potřebuje pokožka celého těla i vlasy zvýšenou ochranu, neboť studené počasí a vyhřáté místnosti kráse rozhodně nepřejí. Změny teplot, suchý vzduch, mráz i zrádné zimní sluníčko se výrazně podepisují na celkovém stavu kůže a škody se poté napravují těžko a hlavně dlouho.

Sluneční ochrana

Možná používáte ochranné opalovací prostředky pouze na letní dovolené. Děláte velkou chybu, pleť potřebuje ochranu po celý rok, i zimní sluníčko dokáže napáchat velké škody. Do města si pořiďte denní krém s UV filtrem min. 15, na hory to chce větší kalibr. Spolehlivou ochranu mimořádné kvality najdete v krému Anthelios SPF 50, ten je na rozdíl od jiných lehký, velmi jemný i k té nejcitlivější pleti a neobsahuje parabeny. Chraňte si s ním nejen tvář, ale také krk a hřbety rukou.

Delikátní očista

Na mýdla a gely přes zimu zapomeňte. I mastná pokožka vyžaduje v tento čas delikátní zacházení a ochranu lipidového filmu. Na mytí tváři si proto vezměte jemný odličovač krémové konzistence. Ideální prostředkem pro očistu, která nenarušuje, ale naopak hýčká ochranný film pokožky, najdete u značky Biotherm v podobě čistícího krému Biosource. Obsahuje zvláčňující látky a oligominerální složku s hořčíkem. Šetrné čištění a posilující účinek zanechávají pleť dokonale čistou, přitom ale zachovávají její integritu a chrání ji před vysoušením.

Extra dávka péče

Udržet si optimální hladinu hydratace bývá v chladných dnech velký problém. Každodenní péče je základem, ale extra pozornost dělá teprve divy. Dopřejte své pokožce hydratační masku a uvidíte, jak se vám odmění. Speciální přípravek pro zimu najdete v řadě Solutions Winter od Avonu. Hydratační maska v obsahem posilujících vitamínů zvláčňuje a revitalizuje pleť unavenou neustálým bojem s nepřízní počasí.

Ručičky, nebojte se

Ruce v zimě velmi trpí, studené počasí, ústřední topení a mýdla, to vše jim skutečně škodí. Proto potřebují spolehlivou ochranu před všemi nepříznivými vlivy okolí. Krém na ruce proto mějte vždy při sobě, klidně si jich pořiďte několik, abyste na výživu rukou nezapomínala. Jistě vás nadchne voňavý krém na ruce Cherry&Mocha od Oriflame, intenzivní aroma kávy a třeští je neodolatelné. Přípravek samozřejmě dodává potřebnou vláhu a ruce tak neztrácejí nic ze své hebkosti.

Hedvábný závoj kolem těla

Voda v chladných měsících vůbec činí kůži velké potíže. Dlouhé horké lázně velmi vysušují, o klasických sprchových gelech nemluvě. Suchost pokožky se den po dni ještě stupňuje, pleť je drsná a pne. Na mytí celého těla proto raději sáhněte po krémovém balzámu, který najdete v nabídce kosmetiky Vichy. Sprchový gel Lipidiose obsahuje makadamový olej pro hebkost a vláčnost a především regenerační dermoglucidy, ty aktivují lipidy a dodávají pleti pružnost.

Balzám nejen pro duši

Jakmile jednou vyzkoušíte novinky v péči o tělo od La Roche-Posay, už nikdy se nevrátíte ke svému obvyklému tělovému mléku. Lipikar Baume AP je skutečný balzám pro vyprahlou a žíznivou pokožku těla. I ta nejsušší místa promění v krásně vláčná a hebká. Díky jemnému složení zabraňuje podráždění a svědění po celý den, skvěle se hodí i pro atopickou pokožku. I děti trpící atopickým ekzémem toto mléko uvítají. Po použítí Lipikaru se můžete ihned obléct bez obav z mastných skvrn na oblečení, mléko se rychle vstřebává a vůbec nelepí.

Máslová relaxace

Pokud se neobejdete bez koupele a relaxace ve vaně plné vody, pak přidejte něco výživného pro kůži. Skvělou novinkou jsou vonné koule na bázi bambuckého másla od Body Basics. Přírodní máslo intenzivně hydratuje a regeneruje suchou pokožku. Šumivou sůl použijte místo klasické koupelové pěny a získáte tak zvláčňující lázeň plnou krásné vůně. Na výběr máte ze čtyř variant – ananasový meloun, sladké mandle, čerstvé třešně a hroznové víno.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud