Mrtvé moře blahodárně působí na lidské tělo

Mrtvé moře blahodárně působí na lidské tělo

Pobřeží nejníže položené vodní plochy na zeměkouli – Mrtvého moře – je zdrojem obrovského množství jódu, brómu, síry, hořčíku a draslíku. Mrtvé moře, které je až 10krát slanější než jiná moře a oceány. Soli, bahna, šampony, hydratační a regenerační krémy, sprchové gely, mýdla a emulze - to vše můžete najít i u nás.

Léčivé minerály z Mrtvého moře
hořčík - ovlivňuje metabolismu, zlepšuje imunitní funkce, zabraňuje vzniku ledvinových kamenů a srdečním nemocem. Pomáhá také psychice a proti únavě. Reguluje srdeční rytmus a svalové stahy. Zpomaluje procesy stárnutí a snižuje přecitlivělost kůže.
draslík - udržuje rovnováhu tekutin v těle, pozitivně ovlivňuje krevní tlak a srdeční rytmus. Zlepšuje buněčný metabolismus, udržuje optimální úroveň vlhkosti pokožky a omezuje praskání jemných cévek.
vápník – blahodárně působí na naše kosti a zuby posilňuje účinky na buňky nejen pokožky, ale celého těla a aktivuje enzymy.
brom - pomáhá hojit kožní nemoci, především lupénku, zklidňuje citlivá nervová zakončení v pokožce a reguluje správnou funkci štítné žlázy.
zinek - napomáhá rychlejšímu hojení ran, působí proti akné a podporuje obnovu buněk pokožky.
sodík - ovlivňuje udržení osmotického tlaku v buňkách a látkovou výměnu mezi buňkami. Umožňuje snáze vylučovat toxické látky.

Jód a bróm, jež jsou v bahně, vodě i vzduchu okolo Mrtvého moře, blahodárně působí na lidský nervový systém. Síra a hořčík pomáhají léčit kožní nemoci (například lupénku, ekzémy a akné) a draslík příznivě působí na artritidu a revma. Vody s vysokým obsahem solí a minerálů do Mrtvého moře přitékají z horských minerálních pramenů a řeky Jordán. Suché pouštní klima pak způsobuje neustálé odpařování vody. Koncentrace solí a minerálů se díky tomu zvyšuje.To vytváří účinný základ pro jednotlivé přípravky Dr. Kawar.

Sůl z Mrtvého moře
100% přírodní a čistá sůl čistí a revitalizuje pokožku a odstraňuje z ní škodlivé látky. Sůl u Mrtvého moře Dr. Kawar je zejména vhodná pro všechny, kteří trpí na kožní problémy, akné, lupénku,ale i revma a kloubní potíže.
Bahno z Mrtvého moře
Vysoké procento hořčíku, draslíku, bromidů a dalších důležitých minerálů a stopových prvků uklidňujícím způsobem působí na celé lidské tělo. Bahenní minerály obnovují buněčný metabolismus a regenerují buněčnou strukturu pokožky.
Minerální pleťová maska
Pleťová maska z přírodních extraktů stahuje rozšířené póry a zároveň pleť vyživuje a hydratuje. Aloe Vera působí antioxidačně a podporuje hojivé procesy v pokožce.
Šampony: regenerační, proti lupům, na mastné vlasy, na normální vlasy
Přírodní obsah minerálů, organických složek a extraktů z Mrtvého moře vrátí vlasům vitalitu, usnadní rozčesávání a jejich následnou úpravu.
Tělové mléko
Minerály obsažené v mléku zabraňují rozpraskání, zarudnutí a vysychání kůže.
Hydratační krémy: denní s UV filtrem nebo noční
Denní krém obsahuje minerály a ochranný UV filtr pro výživu a ochranu pokožky, noční pak nejen minerály, ale také vitamín A a E, které pleť vyživují a regenerují.
Sprchový gel s minerály Mrtvého moře
Minerály a živiny působí blahodárně již během mytí.
Mýdlo s minerály a bahnem
Mýdlo obsahuje bahno z Mrtvého moře a olivový, palmový a kokosový olej. Zbavuje pokožku mastnoty, ale nevysušuje ji.
Další produkty Dr. Kawar: peelingové mýdlo, bělící krém na pigmentové skvrny, pleťové čistící mléko, emulze proti celulitidě, emulze po holení, krém na ruce, oční krém.


Zdroj: PR Dr. Kawar

Doporučujeme

Články odjinud